Potěšte sebe i své blízké přípravou jednoho z nejoblíbenějších dezertů, které jsme tu kdy měli. Tato domácí hrníčková bublanina s meruňkami plná sladkého ovoce vás nikdy nezklame. Vláčné a nadýchané těsto Vás okouzlí svou konzistencí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí hrníčková bublanina s meruňkami
Co budeme potřebovat:
- 600 g meruněk
- 3 ks vejce
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1 hrnek mléčného tuku na vymazání a vysypání plechu
- moučkový cukr na posypání
Jak budeme postupovat:
1) Meruňky omyjte a zbavte kůstek.
2) Do mísy dejte celá vejce, moučkový a vanilkový cukr. Šlehejte, dokud se nevytvoří lehká pěna. Poté za stálého šlehání přidávejte tenkým proudem olej.
3) Přidejte k mouce prášek do pečiva a sůl. Tuto směs střídavě vmíchávejte s mlékem do vaječné směsi.
4) Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a navrch položte půlky meruněk slupkou dolů. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35-40 minut.
5) Po vychladnutí koláč polijte polevou.
6) Nakrájejte a servírujte!
Tip pro Vás:
Pro ještě sladší zážitek, posypte bublaninu na závěr moučkovým cukrem.
Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!