Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravenou žádnou chuťovku. Krok za krokem vám představíme skvělý recept – plnění šneci z listového těsta s česnekovým dresinkem. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Plnění šneci z listového těsta s česnekovým dresinkem
Co budeme potřebovat:
- 800 g listové těsto
- 100 g rajčatová omáčka
- 200 g slanina
- 100 g parmezán
- 100 g zelená cibule
- 5 g soli
- 5 g černého pepře
- 5 g mletá červená paprika
- 1 vejce
- máslo – na vymazání mísy
Dresink:
- 2 hlavičky česneku
- citronová šťáva – podle chuti
- olivový olej – podle potřeby
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si listové těsto, které položíte na pečící papír a potřete ho rajčatovou omáčkou.
2. Potom plátky slaniny úhledně rozložte vedle sebe, posypejte nakrájenou zelenou cibulkou, posypte strouhaným parmazánem, dochuťte solí, pepřem a mletou červenou paprikou.
3. Srolujeme do rolády a nakrájejte na šneky.
4. Připravte si máslem vymazanou mísu a šneky do ní položte úhledně vedle sebe a potřete je rozšlehaným vejcem.
5. Pečte v předehřáté troubě 45 minut při 180 °C.
6. Dresink: Očistěte 2 celé hlavičky česneku a rozmixujte je v mixéru.
7. Následně přendejte do mísy, zalijte šťávou z citronu, polijte olivovým olejem a pokračujte v mixování – dresink je hotový!
8. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou šneci upečený, a pokud ano, vyjměte je z trouby.
9. Podávejte je s vynikajícím česnekovým dresinkem, který jste si připravili a hlavně s úsměvem na tváři.
Přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: