Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na dušené vepřové maso s cibulí a bazalkou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dušené vepřové maso s cibulí a bazalkou
Co budeme potřebovat:
- vepřové maso – podle potřeby
- dostatek cibule
- sůl – podle chuti
- mletý černý pepř – podle chuti
- mletý koriandr – podle chuti
- čerstvá bazalka – podle chuti (můžete nahradit sušenou bazalkou)
- několik bobkových listů
- voda
Jak budeme postupovat:
1. Maso nakrájejte na kousky o něco větší než na špízy a vložte je do hluboké mísy.
2. Podle chuti přidejte sůl, mletý černý pepř, mletý koriandr a velmi dobře promíchejte.
3. Maso uložte na 2 hodiny do chladničky.
4. Poté položte kousky masa tukem dolů na suchou pánev a opečte je na mírně vyšším než mírném ohni z obou stran, dokud nezhnědnou. Pokud používáte libové maso, můžete přidat lžíci oleje.
5. Kousky masa přendejte do zapékací misky, uspořádejte je do vrstev a každou vrstvu posypte cibulí nakrájenou na silné půlměsíčky, bobkovými listy a nasekanou bazalkou.
6. Do pánve, ve které jste smažili maso, nalijte trochu vody. Smažící se vrstvu na dně nechte 10 minut změknout, pak ji seškrábněte stěrkou a vmíchejte vodu.
7. Do pánve nalijte výpek z pečení. Poté ji doplňte čistou vodou tak, aby bylo maso téměř zcela pokryto.
8. Přikryjte pánev pokličkou a přiveďte obsah k bodu varu. Poté snižte teplotu na minimum a maso vařte 40-60 minut, dokud není hotové a nemá požadovanou strukturu. Dbejte na to, aby se tekutina nevypařila: v případě potřeby ji doplňte horkou vodou.
9. Dušené vepřové maso podávejte s libovolnou přílohou: bramborovou kaší, hrachovou kaší, těstovinami, rýží, pohankou, zeleninou…
Přejeme dobrou chuť!