FOTO RECEPT: Dušené vepřové maso s cibulí a bazalkou

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na dušené vepřové maso s cibulí a bazalkou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Dušené vepřové maso s cibulí a bazalkou
Zdroj: retete-usoare.eu

Dušené vepřové maso s cibulí a bazalkou

Co budeme potřebovat:

  • vepřové maso – podle potřeby
  • dostatek cibule
  • sůl – podle chuti
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • mletý koriandr – podle chuti
  • čerstvá bazalka – podle chuti (můžete nahradit sušenou bazalkou)
  • několik bobkových listů
  • voda

Jak budeme postupovat:

1. Maso nakrájejte na kousky o něco větší než na špízy a vložte je do hluboké mísy.

2. Podle chuti přidejte sůl, mletý černý pepř, mletý koriandr a velmi dobře promíchejte.

Vepřové maso připravené dušením!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Maso uložte na 2 hodiny do chladničky.

4. Poté položte kousky masa tukem dolů na suchou pánev a opečte je na mírně vyšším než mírném ohni z obou stran, dokud nezhnědnou. Pokud používáte libové maso, můžete přidat lžíci oleje.

Vepřové maso připravené dušením!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Kousky masa přendejte do zapékací misky, uspořádejte je do vrstev a každou vrstvu posypte cibulí nakrájenou na silné půlměsíčky, bobkovými listy a nasekanou bazalkou.

Vepřové maso připravené dušením!
Zdroj: retete-usoare.eu
Vepřové maso připravené dušením!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Do pánve, ve které jste smažili maso, nalijte trochu vody. Smažící se vrstvu na dně nechte 10 minut změknout, pak ji seškrábněte stěrkou a vmíchejte vodu.

Vepřové maso připravené dušením!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Do pánve nalijte výpek z pečení. Poté ji doplňte čistou vodou tak, aby bylo maso téměř zcela pokryto.

Vepřové maso připravené dušením!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Přikryjte pánev pokličkou a přiveďte obsah k bodu varu. Poté snižte teplotu na minimum a maso vařte 40-60 minut, dokud není hotové a nemá požadovanou strukturu. Dbejte na to, aby se tekutina nevypařila: v případě potřeby ji doplňte horkou vodou.

Dušené vepřové maso s cibulí a bazalkou
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Dušené vepřové maso podávejte s libovolnou přílohou: bramborovou kaší, hrachovou kaší, těstovinami, rýží, pohankou, zeleninou…

Přejeme dobrou chuť!