Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na nepečený čokoládový dezert se smetanovo-čokoládovou pěnou. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený čokoládový dezert se smetanovo-čokoládovou pěnou
Co budeme potřebovat:
- 200 g mouky
- 2 lžíce kakaa
- vanilin
- 50 g cukru
- 150 ml mléka
- 8 g prášku do pečiva
Pěna – krém:
- 300 ml 33% smetany
- 80 g moučkového cukru
- 2 lžíce kakaového prášku
Čokoládová poleva:
- 100 ml smetany
- 100 g tmavé čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy prosejte mouku, kakao a vanilin. Přidejte cukr a promíchejte, přilijte mléko, přisypte prášek do pečiva a míchejte dohladka.
2. Připravte si pánev s obručí a podnosem, nalijte do ní těsto, rovnoměrně ho rozetřete, přikryjte pokličkou a vařte 8- 10 minut na mírném ohni.
3. Po uvaření přendejte na talíř a odřízněte vrchní část těsta.
4. Do mísy nalijte 33% smetanu a promíchejte ji, přisypte kakaový prášek, moučkový cukr a pokračujte v míchání, poté přidejte krém a rozetřete na těsto.
5. Smetanu nalijte do hrnce, přidejte kousky tmavé čokolády, promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud se nezačne vřít.
6. Čokoládovou polevou nalitě na celý dezert, pěkně vyhlaďte a rovnoměrně rozetřete.
7. Dezert nechte vychladnout a můžete ho také dát do lednice, aby trochu ztuhl.
8. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.
Přejeme dobrou chuť!