Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit velmi chutnou roládu. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to úplně každý! Tato kakaová roláda s jemným tvarohovým krémem je ideální ke kávě nebo čaji.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kakaová roláda s jemným tvarohovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 5 vajec
- 100 g cukru
- 50 g mléka
- 100 g mouky
- 20 g kakaa
Krém:
- 250 g měkkého tvarohu nebo sýra ricotta
- 50 g cukru
- 100 g smetany 33 %
Na posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Vejce rozklepněte do mísy, přisypte cukr – promíchejte, přilijte mléko – promíchejte, přidejte prosátou mouku, kakao a vše důkladně promíchejte.
2. Připravte si plech s pečicím papírem, nalijte na něj těsto, pěkně ho rozetřete a pečte při 180 °C – bez konvekce, nahoru a dolů 10-12 minut.
3. Poté upečené těsto vyjměte z trouby, přikryjte druhým papírem, přeložte ho a odstraňte z něho přilepený papír na pečení.
4. Krém: Tvaroh dejte do mísy, přisypte cukr, přilijte 33% smetanu promíchejte a vytvoříte krásný hladký smetanový krém.
5. Poté krém naneste na upečené těsto, pěkně a úhledně ho rozetřete.
6. Těsto s krémem srolujte do rolády, zabalte do pečicího papíru a dejte na 30 minut do lednice, aby ztuhla.
7. Po 30 minutách vyndejte roládu z lednice a poprašte ji moučkovým cukrem.
8. Velmi chutnou kakaovou roládu s tvarohovým krémem podávejte s láskou, skvělou chutí a s úsměvem na tváří.
Přejeme dobrou chuť!