Milovníci těstovin, dnes pro vás máme skvělý recept na netradiční těstoviny s treskou a černými olivami. Jsou opravdu delikátní a velmi chutné. Určitě si je připravte! Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a chuť je nepopsatelná.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Těstoviny s TRESKOU a černými olivami
Co budeme potřebovat:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej – na smažení
- 2 celerové tyčinky
- 400 g tresky
- 450 ml nakrájených rajčat ve vlastní šťávě
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- mletá červená paprika – podle chuti
- 70 g černých oliv
- 200 g těstovin
- 1 svazek petrželky
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si pánev s olejem a přidejte do ní nakrájejte cibuli a česnek nadrobno.
2. Celerové tyčinky nakrájejte nadrobno a přidejte je k cibuli a česneku na pánvi.
3. Nakrájejte tresku na kostky a přidejte ji do pánve k ostatním ingrediencím. Promíchejte a 2-3 minuty smažte na oleji.
4. Zalijte rajčatovým pyré. Osolte, opepřete a posypte mletou červenou paprikou. Poté přidejte černé olivy a znovu promíchejte. Nechte 15 minut vařit.
5. Těstoviny vsypejte do vroucí osolené vody. Uvařte je podle pokynů na obalu. Nejlépe al dente.
6. Petrželku nakrájejte nadrobno a dejte ji do pánve a zamíchejte. Uvařené těstoviny přidejte také do omáčky na pánvi spolu k ostatním ingrediencím.
7. Podávejte je s láskou a skvělou chutí.
Přejeme dobrou chuť!