Pomerančové šálky tiramisu – hodí se vždy, když je návštěva za rohem

Říká se, že dobrý dezert utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na pomerančové šálky tiramisu je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy a si budete připadat jako na obláčku.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Pomerančové šálky tiramisu
Zdroj: iStockphoto

Pomerančové šálky tiramisu

Co budeme potřebovat:

  • 200 g dlouhých cukrářských piškotů (sušenek)
  • špetky mleté skořice – podle potřeby
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g mascarpone
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 3 lžíce pomerančového likéru
  • kůra z 1/2 pomeranče
  • 1,5 lžíce moučkového cukru
  • 100 g hořké čokolády s pomerančovou příchutí
  • instantní káva (může, ale nemusí)

Na zdobení:

  • kandovaná pomerančová kůra

Jak budeme postupovat:

1. Piškoty rozdrťte a přidejte špetku mleté skořice. Smetanu ke šlehání vyšlehejte s vanilkovým cukrem.

2. Do mísy dejte mascarpone, tvaroh, pomerančový likér, pomerančovou kůru a moučkový cukr. Vše dobře promíchejte a pak lehce vmíchejte šlehačku do krému.

3. Připravte si 4 dezertní skleničky a navrstvěte do nich piškoty, smetanu a nastrouhanou hořkou čokoládu. Dezert vždy zakončete čokoládovou vrstvou. Nakonec ozdobte kandovanou pomerančovou kůrou a nechte alespoň hodinu odležet v chladničce.

4. Můžete také použít hořkou čokoládu s pomerančovou příchutí. Případně můžete do nastrouhané hořké čokolády přidat instantní kávu.

Přejeme dobrou chuť!