Blíží se k Vám návštěva a nevíte, jaký chutný oběd jim připravíte? Jste na správném místě! Tento dnešní recept na nejlepší katův šleh s hranolky nebo oblíbenou přílohou je zaručeně potěší a budou ho zbožňovat a vy také!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Katův šleh s oblíbenou přílohou
Co budeme potřebovat:
- 1 bílá cibule
- 1 červená cibule
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 10-12 stroužků česneku
- 0,5 -1 kg vepřového masa – podle potřeby
- sádlo – na vymazání pánve
- sůl – podle chuti
- mletý barevný pepř – podle chuti
Omáčka:
- sójová omáčka podle chuti
- 1 velká lžíce pyré
- 2 plechovky drcených rajčat
- vývar – podle potřeby
- sůl – podle chuti
- mletý barevný pepř – podle chuti
Příloha:
- hranolky (bramborové, celerové, sladké bramborové)
- rýže, bulgur
- bramborové krokety
- libovolná příloha – co máte rádi
Na zdobení:
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Bílou a červenou cibuli, žlutou a červenou papriku nakrájejte na jemné proužky. Česnek nakrájejte na jemno a dejte ho do mísy.
2. Nakrájejte vepřové maso na nudličky a vložte je na pánev vymazanou sádlem.
3.Osolte, opepřete a osmažte do zlatohněda. Postupně přidávejte česnek, nakrájené cibule a papriky na jemné proužky a spolu všechno vařte na mírném ohni.
4. Poté přilijte sójovou omáčku, přidejte rajčatový protlak a vše promíchejte. Přidejte také drcená rajčata a pokračujte v míchání. Dále přilijte vývar, osolte, posypejte barevným kořením a nechte vařit na mírném ohni do změknutí.
5. Jako přílohu osmažte hranolky dozlatova a do křupava, ale můžete si také vybrat jakoukoli přílohu, kterou máte rádi a nakonec ještě ozdobte čerstvou petrželkou.
6. Katův šleh podávejte s oblíbenou přílohou a hlavně s láskou, velkou chutí a grácií.
7. Dobrou chuť!