Dnešní recept, který vám s láskou nabízíme jsou vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a výsledek je ohromující. Jsou lahodné, jemné a jejich chuť je nepopsatelná. Určitě je vyzkoušejte a budete velmi příjemně překvapeni jak jsou chutné. Zamilujete si je vy i vaše rodina. Neváhejte už ani minuty a začněte je připravovat!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 30 g čerstvého droždí
- 400 ml vlažného mléka (1⅔ šálku + 1 polévková lžíce)
- 4 lžíce cukru
- 2 vejce
- 80 ml rostlinného oleje (1/3 šálku)
- 700 g univerzální mouky
- špetka soli
- 1 lžíce octa
Ostatní:
- olivový olej – na vymazáni mísy na těsto
- mouka na vysýpání desky
Náplň:
- 60 g másla
- 50 g cukru z kokosových květů nebo běžného hnědého cukru (1/4 šálku)
Na potíraní:
- 1 žloutek + 2 lžičky mléka
Jak budeme postupovat:
1. Čerstvé sušené droždí rozdrobte v míse, přilijte vlažné mléko, přisypte cukr a promíchejte. Poté přidejte vejce, přilijte rostlinný olej, přisypte mouku, osolte pak ještě přilijte ocet a kuchyňským robotem směs rozmixujte.
2. Těsto vložte do mísy vymazané olejem, přikryjte pokličkou a nechte 30 minut odpočívat.
3. Po uplynutí této doby by těsto mělo být pěkně nadýchané a nelepivé.
4. Desku posypejte moukou, položte na ni těsto, také ho posypte moukou a rozválejte na velký čtverec. Potřete ho máslem a posypte kokosovým květovým cukrem nebo hnědým cukrem.
5. Poté těsto přeložte a druhou stranu těsta také potřete máslem, pak ho rukou znovu přeložte a trochu roztáhněte.
6. Pomocí kráječe na těsto rozdělte těsto na několik stejných dílů.
7. Každý díl srolujte do spirály a vytvarujte spirálu ve tvaru květiny, konce slepte k sobě, aby se nerozpadly a pak je položte na plech s pečicím papírem pěkně vedle sebe, aby byly krásně zlatavé a potřete je směsí žloutku a mléka.
8. Pečte je v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C.
9. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou croissanty již upečené, a pokud ano, vyberte je z trouby.
10. Podávejte je s lahodnou kávou, horkým čajem nebo horkým kakaem a hlavně s láskou.
Přejeme dobrou chuť!