Vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů

Dnešní recept, který vám s láskou nabízíme jsou vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a výsledek je ohromující. Jsou lahodné, jemné a jejich chuť je nepopsatelná. Určitě je vyzkoušejte a budete velmi příjemně překvapeni jak jsou chutné. Zamilujete si je vy i vaše rodina. Neváhejte už ani minuty a začněte je připravovat!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů
Zdroj: Einfache Rezepte

Francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 30 g čerstvého droždí
  • 400 ml vlažného mléka (1⅔ šálku + 1 polévková lžíce)
  • 4 lžíce cukru
  • 2 vejce
  • 80 ml rostlinného oleje (1/3 šálku)
  • 700 g univerzální mouky
  • špetka soli
  • 1 lžíce octa

Ostatní:

  • olivový olej – na vymazáni mísy na těsto
  • mouka na vysýpání desky

Náplň:

  • 60 g másla
  • 50 g cukru z kokosových květů nebo běžného hnědého cukru (1/4 šálku)

Na potíraní:

  • 1 žloutek + 2 lžičky mléka

Jak budeme postupovat:

1. Čerstvé sušené droždí rozdrobte v míse, přilijte vlažné mléko, přisypte cukr a promíchejte. Poté přidejte vejce, přilijte rostlinný olej, přisypte mouku, osolte pak ještě přilijte ocet a kuchyňským robotem směs rozmixujte.

Vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů
Zdroj: Einfache Rezepte
Vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů
Zdroj: Einfache Rezepte

2. Těsto vložte do mísy vymazané olejem, přikryjte pokličkou a nechte 30 minut odpočívat.

Vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů
Zdroj: Einfache Rezepte

3. Po uplynutí této doby by těsto mělo být pěkně nadýchané a nelepivé.

4. Desku posypejte moukou, položte na ni těsto, také ho posypte moukou a rozválejte na velký čtverec. Potřete ho máslem a posypte kokosovým květovým cukrem nebo hnědým cukrem.

Vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů
Zdroj: Einfache Rezepte
Vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů
Zdroj: Einfache Rezepte
Vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů
Zdroj: Einfache Rezepte

5. Poté těsto přeložte a druhou stranu těsta také potřete máslem, pak ho rukou znovu přeložte a trochu roztáhněte.

Vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů
Zdroj: Einfache Rezepte
Vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů
Zdroj: Einfache Rezepte

6. Pomocí kráječe na těsto rozdělte těsto na několik stejných dílů.

Vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů
Zdroj: Einfache Rezepte

7. Každý díl srolujte do spirály a vytvarujte spirálu ve tvaru květiny, konce slepte k sobě, aby se nerozpadly a pak je položte na plech s pečicím papírem pěkně vedle sebe, aby byly krásně zlatavé a potřete je směsí žloutku a mléka.

Vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů
Zdroj: Einfache Rezepte
Vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů
Zdroj: Einfache Rezepte

8. Pečte je v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C.

9. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou croissanty již upečené, a pokud ano, vyberte je z trouby.

Vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů
Zdroj: Einfache Rezepte

10. Podávejte je s lahodnou kávou, horkým čajem nebo horkým kakaem a hlavně s láskou.

Vynikající jemné francouzské croissanty z vlhkého máslového těsta plněné sladkým cukrem z kokosových květů
Zdroj: Einfache Rezepte

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: