Vyzkoušejte tento královský ovocný koláč s pěnou

Tento královský ovocný koláč s pěnou je hit a pobláznil lidi ze všech koutů světa a naše rodina není výjimkou. Bude ho milovat i Vaše rodina, i přátelé a když ho ochutnají, okamžitě budou ptát recept. Napište nám do komentářů pod článek, jestli jste už tento fantastický recept vyzkoušeli, nebo jestli se ho teprve chystáte vyzkoušet. Pojďme na to.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Snímek obrazovky 2021 10 08 v 17.13.49
Zdroj: mandarynka.com

Královský ovocný koláč s pěnou

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 250 g – hladká mouka
  • 1 lžička – prášek do pečiva
  • 50 g – kr. cukr
  • 100 g – máslo (z ledničky)
  • 3 ks – žloutek

Na krém:

  • 1 polévková lžíce hladká mouka
  • 1 polévková lžíce bramborový škrob
  • 250 ml mléko
  • 50 g kr. cukr
  • 1 ks – žloutek
  • 1 sáček – vanilkový cukr
  • 100 g – máslo (pokojová teplota)

Na pěnu:

  • 4 ks – bílek
  • 125 g – práškový cukr
  • 0,5 lžíce – bramborový škrob

A také: 225 g – mražené ovoce


Jak budeme postupovat:

1) Nasypeme do mísy 200 g prosáté mouky a nasekané máslo. Vše promícháme rukama na drobivou směs. Potom přidáme žloutky, cukr a prášek do pečiva. Přidáme zbylou mouku a vypracujeme jednotné těsto, pokud je příliš drobivé, přidáme trochu vody.

2) Plech přikryjte papírem (tvar může být 20 x 30 nebo 25 x 30) tak, aby okraje papíru přečnívaly mírně z formy.

3) Těsto rozválíme, navineme na váleček a přemístíme ho na dno formy. Těsto rovnoměrně naneste na celou délku formy a okraje lehce zatlačte prsty.

4) Zmrazené bobule posypeme po celém povrchu cesta.

5) 4 bílky vyšleháme s cukrem a postupně přidáme i škrob – vyšleháme na tuhý sníh. Navrstvíme na povrch koláče a pečeme 40 minut při teplotě 180 ° C. (pokud sníh začne příliš tmavnout, přikryjte fólií).

6) Na krém si v mléce rozmícháme cukr, mouku, škrob, žloutek i vanilkový cukr. Uvaříme hustý krém. Necháme vychladnout a do vychladlého krému vmícháme našlehané máslo (máslo vmícháme po lžičkách).

7) Vychladlý koláč rozkrojíme na 2 části. Vytáhněte z formy. Jednu polovinu položíme na desku, potřeme krémem a na vrch uložíme druhou polovinu.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept na koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si  také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na fantastický jablečný závin z tvarohového těsta.