Superrychlé křupavé sezamové buchty. Těsto jednoduše rozválejte a vytvarujte je!

Měkké a chutné sezamové buchty, které Vám svou vůní vykouzlí úsměv na tváři. Jsou snadné na přípravu a zároveň křupavé. Můžete je podávat tak, jak jsou, nebo je naplnit něčím lahodným. Hodí se také ke slavnostnímu jídlu. Jejich chuť a vzhled si každý okamžitě zamiluje!

Superrychlé vykynuté sezamové buchty. Těsto jednoduše rozválejte a vytvarujte je!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Pokud máte stejný hlad jako my, je ten správný čas vyzkoušet tento recept.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Sezamové buchty:

Co budeme potřebovat:
  • 400 ml teplého mléka
  • 10 g sušeného droždí
  • 1 lžíce cukru
  • jedna lžička soli
  • přibližně 5 šálků mouky
  • semínka sezamu – podle chuti
  • olej – na smažení

Jak budeme postupovat:

1) V hluboké míse smíchejte sůl, cukr a droždí. Přidejte mléko a rozmixujte do hladka.

2) Postupně vmíchejte mouku. Vypracujte pružné, nelepivé a středně husté těsto.

3) Z těsta vytvarujte kouli a vložte ji do hluboké mísy. Přikryjte je potravinovou fólií a nechte 30 minut kynout.

4) Těsto trochu prohněteme a rozdělíme ho na 6 dílů.

Superrychlé vykynuté sezamové buchty. Těsto jednoduše rozválejte a vytvarujte je!
Zdroj: Retete-usoare.eu

5) Z kousků těsta vytvarujte kuličky. Každou kuličku mírně zploštěte a povrch potřete mlékem.

Superrychlé vykynuté sezamové buchty. Těsto jednoduše rozválejte a vytvarujte je!
Zdroj: Retete-usoare.eu

6) Poté mlékem potřenou stranu přejeďte přes sezamová semínka a jemně je přitlačte, aby se na ni přilepila.

Superrychlé vykynuté sezamové buchty. Těsto jednoduše rozválejte a vytvarujte je!
Zdroj: Retete-usoare.eu

7) Kuličku položte na pomoučený stůl sezamovými semínky nahoru a rozválejte ji na placku silnou asi 5 mm. Rozdělte bochník na 4 části.

Superrychlé vykynuté sezamové buchty. Těsto jednoduše rozválejte a vytvarujte je!
Zdroj: Retete-usoare.eu

8) Vzniklé placičky položte na pánev, ve které jste rozehřáli velké množství oleje.

Superrychlé vykynuté sezamové buchty. Těsto jednoduše rozválejte a vytvarujte je!
Zdroj: Retete-usoare.eu

9) Začnou se nadouvat. Opatrně je otáčejte, aby byly rovnoměrně osmažené.

Superrychlé vykynuté sezamové buchty. Těsto jednoduše rozválejte a vytvarujte je!
Zdroj: Retete-usoare.eu

10) Buchty ještě jednou otočte a osmažte dozlatova.

Superrychlé vykynuté sezamové buchty. Těsto jednoduše rozválejte a vytvarujte je!
Zdroj: Retete-usoare.eu

11) Okamžitě přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, abyste odstranili přebytečný olej.

12) Můžete je podávat ještě horké.

Tipy pro Vás:

1. Buchty by se měly smažit v dostatečném množství oleje.

2. Olej musí být horký.

3. Velikost a tvar buchet může být náhodný. Stejně nabobtnají a stanou se dutými.

Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!