Měkké a chutné sezamové buchty, které Vám svou vůní vykouzlí úsměv na tváři. Jsou snadné na přípravu a zároveň křupavé. Můžete je podávat tak, jak jsou, nebo je naplnit něčím lahodným. Hodí se také ke slavnostnímu jídlu. Jejich chuť a vzhled si každý okamžitě zamiluje!
Pokud máte stejný hlad jako my, je ten správný čas vyzkoušet tento recept.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Sezamové buchty:
Co budeme potřebovat:- 400 ml teplého mléka
- 10 g sušeného droždí
- 1 lžíce cukru
- jedna lžička soli
- přibližně 5 šálků mouky
- semínka sezamu – podle chuti
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1) V hluboké míse smíchejte sůl, cukr a droždí. Přidejte mléko a rozmixujte do hladka.
2) Postupně vmíchejte mouku. Vypracujte pružné, nelepivé a středně husté těsto.
3) Z těsta vytvarujte kouli a vložte ji do hluboké mísy. Přikryjte je potravinovou fólií a nechte 30 minut kynout.
4) Těsto trochu prohněteme a rozdělíme ho na 6 dílů.
5) Z kousků těsta vytvarujte kuličky. Každou kuličku mírně zploštěte a povrch potřete mlékem.
6) Poté mlékem potřenou stranu přejeďte přes sezamová semínka a jemně je přitlačte, aby se na ni přilepila.
7) Kuličku položte na pomoučený stůl sezamovými semínky nahoru a rozválejte ji na placku silnou asi 5 mm. Rozdělte bochník na 4 části.
8) Vzniklé placičky položte na pánev, ve které jste rozehřáli velké množství oleje.
9) Začnou se nadouvat. Opatrně je otáčejte, aby byly rovnoměrně osmažené.
10) Buchty ještě jednou otočte a osmažte dozlatova.
11) Okamžitě přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, abyste odstranili přebytečný olej.
12) Můžete je podávat ještě horké.
Tipy pro Vás:
1. Buchty by se měly smažit v dostatečném množství oleje.
2. Olej musí být horký.
3. Velikost a tvar buchet může být náhodný. Stejně nabobtnají a stanou se dutými.
Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!