ROZHOVOR: Malba na dřevo prý krásně voní

Rádi bychom Vám poděkovali, že se s námi i nadále dělíte o výsledky své tvorby. Proto jsme se rozhodli podpořit vaše tvůrčí úsilí i jinak, než jen zveřejněním na Facebooku. Některé z Vás jsme požádali o krátký rozhovor, aby se i naši čtenáři mohli v tomto uměleckém směru trochu inspirovat.

Zkrášlete si svůj domov s Pro radost Art – Evis, která se věnuje malování na dřevo. Její jedinečná díla slouží jako dárky z lásky nebo přátelství.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

ROZHOVOR:
Zdroj: Pro radost Art

Na začátek Vás poprosím, abyste se nám představila.

Ve zkratce něco o sobě? Vzhledem k tomu, že mám od dětství hodně zálib a koníčků, není to nic jednoduchého. Jsem extrovert, miluju cestování a přírodu, ze které často čerpám inspiraci. Spolupracuji s českými záchrannými projekty v Indonésii, pro které jsem dříve také malovala – např. trička. Zajímám se o chudé země a jejich obyvatele, českou přírodu atd… Ale v poslední době je mým největším zájmem můj malý syn.

Můžete nám představit svou tvorbu?

Moje tvorba není žádné velké umění, je tvořena, aby dělala radost, rozveselovala všední dny, sloužila jako dárky z lásky nebo přátelství. Malba na dřevo navíc krásně voní.

ROZHOVOR: Malba na dřevo prý krásně voní
Zdroj: Pro radost Art

Jak a kdy vznikl nápad vyrábět krabičky na první dětské zoubky?

Krabičky na zoubky jsem začala malovat, když jsem přemýšlela nad tím, co by se našemu malému mohlo jednou hodit, čím udělat radost i dětem a to tak, aby to třeba bylo i trošku užitečné. Jsou oblíbené, barevné a veselé.

Můžete nám říct něco o malování vašich krabiček?

Proces malby na dřevo je na delší dobu. Nejprve se musí natřít základní barvou, pak to asi 6 hodin schne. Dále maluji detaily, které nechávám průběžně také zaschnout a na závěr vše projde lakem, aby malba dlouho vydržela. Tak vznikají všechna díla, která maluji na dřevo.

ROZHOVOR:
Zdroj: Pro radost Art

Můžete nám říct něco také o malování vašich ptáčků?

Moji ptáčci,vznikají úplně stejně jako krabičky. Při jejich tvorbě používám akrylové barvy, akrylové fixy a závěrečný lesklý lak. Miluji opeřence a tyhle české druhy jsou oblíbené i mezi zákazníky, právě proto, že je řada lidí pozná ze svých krmítek na zahrádkách, nebo při procházkách v přírodě. Celkem už jsem malovala asi 20 druhů. Většina lidí všechny nepozná, ale baví je jejich rozmanitost.

Je to vaše práce nebo koníček?

I když jsem si v loňském roce udělala IČO, mám ho spíš jen proto, abych mohla své výrobky prodávat dál a dělat radost oficiálně. Jinak je to můj koníček, při kterém se odreaguju a často i dost usmívám. Člověk je v jiném, bezstarostném světě.

ROZHOVOR:
Zdroj: Pro radost Art

Vystudovala jste uměleckou školu, nebo jste samouk?

Speciální školu sice mám, ale úplně jiného charakteru. Mám vystudovanou střední odbornou veterinární školu, protože jsem vždy chtěla pracovat s exoty v zoo. Malování jsem se od mala věnovala jen ve volných chvílích. A zřejmě jsem tento talent zdědila po svém úžasném dědovi. Každopádně se to propojuje. Často maluju to, co vidím a co mě upoutá, třeba v práci nebo v přírodě.

ROZHOVOR:
Zdroj: Pro radost Art

Máte do budoucna nějaké plány na rozšíření své tvorby?

Doufám, že do budoucna, až se dítko přestěhuje z ložnice do svého pokojíku, budu mít svůj tichý kout aspoň tam. Ale jak říkám, doufám.

Máte na to speciální místnost?

Vzhledem k tomu, že náš byt nemá tolik místností, aby jedna z nich byla volná a tedy sloužila třeba jako ateliér, maluju ve volných chvílích, kdy syn spí na kuchyňském stole. Je to dost nepraktické, hlavně když přijede návštěva, kterých máme spoustu a já neustále uklízím a přenáším věci do skříně a zpět.

ROZHOVOR:
Zdroj: Pro radost Art

Kde lze vaše výrobky koupit?

Moje výrobky můžou zákazníci koupit na FB stránkách – Pro radost Art nebo na Fleru a také v některých českých městech, v galeriích, květinářstvích nebo informačních centrech jsou k mání právě dřevění ptáčci. A pokud budu vše stíhat, snad obchůdků, kde se zabydleli moji ptáčci, bude přibývat.

ROZHOVOR:
Zdroj: Pro radost Art

Chtěla byste našim čtenářům něco vzkázat?

Všem bych chtěla vzkázat, ať dělají v životě to, co je baví a zpestřuje jim den. Na světě je hodně zla a šedi a lidé mají čím dál víc starostí. Tím, že se budou každý den aspoň chvíli usmívat a budou snít, jim všední dny znevšední a starostí bude méně.

Mějte se krásně a dávejte najevo to, co milujete i kdyby to nikoho nezajímalo, Vám to udělá radost. Evis z Pro radost Art.

ROZHOVOR:
Zdroj: Pro radost Art
ROZHOVOR:
Zdroj: Pro radost Art
ROZHOVOR:
Zdroj: Pro radost Art
ROZHOVOR: Malba na dřevo prý krásně voní
Zdroj: Pro radost Art