Přinášíme Vám recept na chutné a šťavnaté kuřecí nugetky, které prostě musíte vyzkoušet. Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Příprava tohoto skvělého pokrmu Vám zabere jen několik málo minut a vznikne Vám lahodná plnohodnotná svačina.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křehké kuřecí nugetky:
Co budeme potřebovat:
- 400 g kuřecích prsou
- 300 g strouhaného sýra
- 500 g smetanového sýra (my jsme použili mascarpone)
- čerstvá petržel – podle chuti
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička granulovaného česneku
- 3 vejce
- 2 šálky strouhanky
- jednu sklenici mouky
- rafinovaný slunečnicový olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1) Kuřecí prsa uvařte v mírně osolené vodě doměkka. Nechte vychladnout. Poté je nakrájejte nadrobno nožem a vložte do hluboké mísy.
2) Přidejte mascarpone a strouhaný sýr. Trochu promíchejte.
3) Přidejte nasekanou petrželku, sůl, mletý černý pepř a granulovaný česnek. Velmi dobře promíchejte.
4) Vzniklou směs přeneste na obdélníkový plech vyložený pečicím papírem (my jsme použili plech o rozměrech 22 x 32 cm). Rovnoměrně rozetřete. Tloušťka těsta by měla být 1,5-2 cm.
5) Dejte ho do mrazáku asi na 60 minut, dokud neztuhne.
6) Vyklopte těsto na prkénko a odstraňte z povrchu pečicí papír. Nakrájejte na 2 cm široké a 7 cm dlouhé proužky (můžete zvolit i jiné velikosti).
7) Vejce rozbijte do mísy. Rozšlehejte je vidličkou do hladka.
8) Mouku a strouhanku dejte do samostatných misek.
9) Každý proužek kuřete a sýra obalte v mouce, pak namočte v rozšlehaných vejcích a obalte ve strouhance. Poté je znovu namočte do rozšlehaných vajec a ještě jednou je obalte ve strouhance.
10) V hrnci rozehřejte velké množství oleje. Dřevěnou špejlí zkontrolujte, zda je připraven k použití: po ponoření do něj by měl být obklopen mnoha malými vzduchovými bublinkami.
11) Kuřecí maso a proužky sýra osmažte na rozpáleném oleji na mírném ohni z obou stran, dokud nezhnědnou.
12) Přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečný olej.
13) Servírujte s potěšením! Jsou dobré teplé i studené!
Přejeme Vám, přátelé, dobrou chuť!