Domácí křupavé krokety s oblíbeným dresinkem připravené za 5 minut

Vážení přátelé, ukážeme vám recept, jak si připravit křupavé smažené krokety v pohodlí domova. Určitě si je zamilujete a budete je připravovat častěji! Můžete si je vychutnat i jako přílohu k oblíbenému jídlu.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Domácí křupavé krokety s oblíbeným dresinkem připravené za 5 minut
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce

Domácí křupavé krokety připravené za 5 minut

Co budeme potřebovat:

  • 2 vařené brambory (150 g)
  • 3 lžíce kukuřičné mouky (25 g)
  • 4 lžíce rýžové mouky (50 g)
  • 2 lžíce cukru (10 g)
  • 1 lžička soli (3 g)
  • 2 lžíce vody (30 ml) – může být i více, aby bylo těsto měkké
  • rostlinný olej – na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Uvařené brambory prolisujte v míse přes síto, přidejte kukuřičnou mouku, rýžovou mouku, cukr, špetku soli a promíchejte. Přilijte vodu, může být i více, aby bylo těsto měkké.

Domácí křupavé krokety s oblíbeným dresinkem připravené za 5 minut
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce

2. Pak těsto vytvarujte rukama a položte ho na čistý povrch.

3. Těsto vyválejte do ruličky a rozdělte na 3 stejné díly.

Domácí křupavé krokety s oblíbeným dresinkem připravené za 5 minut
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce

4. První část těsta rozválejte na dlouhý váleček a nakrájejte na malé dílky. Postup opakujte pro každý díl a z každého dílu vytvořte kuličku.

Domácí křupavé krokety s oblíbeným dresinkem připravené za 5 minut
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce

5. Připravte si pánev s rozehřátým olejem a vložte do ní kuličky. Nechte je plavat a smažte je asi 2 minuty dozlatova a do křupava.

Domácí křupavé krokety s oblíbeným dresinkem připravené za 5 minut
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce
Domácí křupavé krokety s oblíbeným dresinkem připravené za 5 minut
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce

6. Po upečení je přendejte na talíř a také je můžete podávat s oblíbeným dresinkem nebo jako přílohu k oblíbenému jídlu.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: