Máte doma květák a nevíte, co s ním? Pak ho použijte pro recept, který vám dnes nabízíme. Tento recept na vynikající smažený květák je opravdu chutný. Proto neváhejte a začněte s jeho přípravou! Zvládne to každý, i začátečník v kuchyni.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vynikající smažený květák
Co budeme potřebovat:
- 500 g květáku
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička soli
Ostatní:
- 1 hrnek mouky (100 g)
- 1/2 šálku kukuřičného škrobu (60 g)
- 2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1 lžička sušené petrželové natě
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička mletá červená paprika
- 1 vejce
- 1 šálek vody (200 ml)
Další:
- 2 šálky strouhanky (250 g)+ 1/2 lžičky prášku do pečiva + 2 lžíce kukuřičného škrobu – na obalování
- rostlinný olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Květák vložte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte stroužky česneku, osolte a vařte na mírném ohni 8-10 minut.
2. Po uvaření květák odstavte z ohně a do mísy nasypte mouku, kukuřičný škrob, přidejte sůl, pepř, sušenou petrželku, mletou červenou papriku, sušený česnek, kukuřičný škrob a vše promíchejte metličkou. Pak ještě přidejte vejce, přilijte vodu a znovu promíchejte.
3. Na talíř nasypejte strouhanku s kukuřičným škrobem, s 1/2 práškem do pečiva a promíchejte lžící.
4. Uvařený květák nejprve obalte ve směsi s přísadami a poté ho obalte ve strouhance s přísadami.
5. Připravte si pánev s rozehřátým olejem a položte do něj obalený květák. Smažte ho z obou stran 3-5 minut dozlatova a do křupava.
6. Po usmažení ho přendejte na talíř a posypejte nasekanou čerstvou petrželkou.
7. Můžete ho také podávat s oblíbeným dresinkem a hlavně s láskou, velkou chutí a radostí.
8. Dobrou chuť!