Vynikající smažený květák, taký jste ještě nejedli – chutná večeře nebo oběd!

Máte doma květák a nevíte, co s ním? Pak ho použijte pro recept, který vám dnes nabízíme. Tento recept na vynikající smažený květák je opravdu chutný. Proto neváhejte a začněte s jeho přípravou! Zvládne to každý, i začátečník v kuchyni.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Vynikající smažený květák, taký jste ještě nejedli - chutná večeře nebo oběd!
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce

Vynikající smažený květák

Co budeme potřebovat:

  • 500 g květáku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli

Ostatní:

  • 1 hrnek mouky (100 g)
  • 1/2 šálku kukuřičného škrobu (60 g)
  • 2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1 lžička sušené petrželové natě
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička mletá červená paprika
  • 1 vejce
  • 1 šálek vody (200 ml)

Další:

  • 2 šálky strouhanky (250 g)+ 1/2 lžičky prášku do pečiva + 2 lžíce kukuřičného škrobu – na obalování
  • rostlinný olej – na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Květák vložte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte stroužky česneku, osolte a vařte na mírném ohni 8-10 minut.

Vynikající smažený květák, taký jste ještě nejedli – chutná večeře nebo oběd!
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce

2. Po uvaření květák odstavte z ohně a do mísy nasypte mouku, kukuřičný škrob, přidejte sůl, pepř, sušenou petrželku, mletou červenou papriku, sušený česnek, kukuřičný škrob a vše promíchejte metličkou. Pak ještě přidejte vejce, přilijte vodu a znovu promíchejte.

Vynikající smažený květák, taký jste ještě nejedli – chutná večeře nebo oběd!
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce

3. Na talíř nasypejte strouhanku s kukuřičným škrobem, s 1/2 práškem do pečiva a promíchejte lžící.

Vynikající smažený květák, taký jste ještě nejedli – chutná večeře nebo oběd!
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce
Vynikající smažený květák, taký jste ještě nejedli – chutná večeře nebo oběd!
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce

4. Uvařený květák nejprve obalte ve směsi s přísadami a poté ho obalte ve strouhance s přísadami.

Vynikající smažený květák, taký jste ještě nejedli – chutná večeře nebo oběd!
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce
Vynikající smažený květák, taký jste ještě nejedli – chutná večeře nebo oběd!
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce

5. Připravte si pánev s rozehřátým olejem a položte do něj obalený květák. Smažte ho z obou stran 3-5 minut dozlatova a do křupava.

Vynikající smažený květák, taký jste ještě nejedli – chutná večeře nebo oběd!
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce

6. Po usmažení ho přendejte na talíř a posypejte nasekanou čerstvou petrželkou.

7. Můžete ho také podávat s oblíbeným dresinkem a hlavně s láskou, velkou chutí a radostí.

Vynikající smažený květák, taký jste ještě nejedli – chutná večeře nebo oběd!
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce

8. Dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: