Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za koláč, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit delikátní jogurtovo-kávový koláč. Zvládne to každý a pokud jste vášnivý pekař nebo pekařka a milujete kombinaci jogurtu a kávy, je tento koláč pro vás jako stvořený. Neváhejte a pusťte se do pečení!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Delikátní jogurtovo – kávový koláč
Co budeme potřebovat:
- 1 kelímek bílého jogurtu (125 g)
- 1 lžíce instantní kávy
Těsto:
- 4 vejce
- 16 g vanilkového cukru
- 1 šálek cukru (180 g)
- špetka soli
- 3/4 šálku rostlinného oleje (180 ml)
- 3/4 šálku mléka (180 ml)
- 2 lžíce octa (30 ml)
- 3 hrnky hladké mouky (350 g)
- 5 lžiček prášku do pečiva (24 g)
- 1/4 hrnku čokoládových lupínků (50 g)
- čokoládová poleva a několik plátků mandlí na ozdobu (nepovinné)
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy dejte bílý jogurt, instantní kávu a metličkou míchejte dohladka.
2. Do jiné mísy dejte vejce, vanilkový cukr, cukr krystal, špetku soli a promíchejte mixérem a za stálého míchání přilívejte olej.
3. Do vaječné směsi nalijte jogurtovo-kávovou směs, společně vše promíchejte, přilijte ocet a znovu promíchejte.
4. Mouku a prášek do pečiva prosejte přes síto a zamíchejte, přidejte čokoládové lupínky a znovu míchejte.
5. Připravte si oválnou formu o rozměrech 25 X 9 cm a nalijte do ní těsto.
6. Pečte v předehřáté troubě 45 minut při 160 °C.
7. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je koláč upečený, a pokud ano, vyjměte ho z trouby.
8. Nakonec upečený koláč ozdobte rozpuštěnou čokoládou a ozdobte mandlovými lupínky.
9. Podávejte ho s láskou, velkou chutí, radostí a s úsměvem na tváři.