Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit vynikající čokoládový dezert – bez pečení a bez mouky. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vynikající čokoládový dezert – bez pečení a mouky
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 100 g pražených arašídů
- 250 g čokoládových lupínků (tmavá čokoláda)
- 200 ml smetany (33%)
Ostatní:
- 7-8 vaflí
Poleva:
- 50 g pražených arašídů
- 100 g čokolády (tmavá čokoláda)
- 20 g rostlinného oleje
Jak budeme postupovat:
1. Pražené arašídy vložte do mixéru a rozmixujte je a poté je přendejte do mísy.
2. Krém: Do jiné mísy dejte čokoládu, nalijte smetanu 33% a promíchejte. Ohřejte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni.
3. Do mísy s rozpuštěnou čokoládou vmíchejte pražené rozmixované arašídy a promíchejte.
4. Podle velikosti formy nakrájejte 7-8 vaflí.
5. Na dno formy položte vafli, na ni nalijte krém a rozetřete ho lžící. Na krém položte další vafli a postup opakujte ještě několikrát, dokud nepokryjete celý povrch formy.
6. Poleva: Pražené arašídy nasekejte na jemno a tmavou čokoládu dejte do mísy. Zahřejte ji v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni, přilijte rostlinný olej a promíchejte.
7. Pak do rozpuštěné čokolády přidejte nasekané arašídy a promíchejte.
8. Na povrch poslední vafle nalijte polevu, pěkně ji rozetřete a pak dezert dejte na 15 minut do lednice.
9. Po 15 minutách dezert vyjměte z formy a nakrájejte na řezy.
10. Dezert podávejte s láskou velkou chutí a radostí.