Říká se, že lahodný dezert utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na nepečený dezert s čokoládou je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy a si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený dezert s čokoládou:
Co budeme potřebovat:
- 400 g máslových sušenek
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
Náplň:
- 300 g tmavé čokolády
- 1 šálek tučné smetany
- 3 lžíce cukru
Pro zdobení:
- domácí šlehačka
Jak budeme postupovat:
1. Máslové sušenky vložte do sáčku a rozválejte válečkem.
2. Rozdrcené sušenky vysypejte do mísy, nalijte na ně rozpuštěné máslo a promíchejte.
3. Připravte si kulatou ozdobnou formu o průměru 25 cm,vysypejte do ní těsto se sušenek s rozpuštěným máslem a rozetřete ho na každou stranu.
4. Mezitím nakrájejte tmavou čokoládu na jemno.
5. Postavte mísu nad hrnec s vodou a nalijte do ní hustou smetanu, přidejte cukr a nadrobno nasekanou čokoládu. Míchejte na mírném ohni, dokud se nevytvoří hustá rozpuštěná čokoláda.
6. Náplň nalijte na těsto a pěkně ji rozetřete. Přikryjte potravinovou fólií a dejte do chladničky alespoň na 2 hodiny, v případě potřeby až na 2 dny.
7. Poté vyjměte formu z dezertu, nakrájejte a ozdobte domácí šlehačkou.
8. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.