Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na delikátní dezert za 15 minut s broskvemi a smetanovým krémem bez trouby, kondenzovaného mléka a mouky, je tím pravým. Chutný dezert, na který budete potřebovat jen pár surovin. Nebíčko v ústech i na talíři.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Delikátní dezert za 15 minut s broskvemi a smetanovým krémem
Co budeme potřebovat:
- 3 broskve z konzervy
- 100 g sušenek (BEBE kakaové)
Náplň:
- 70 g cukru
- 5-7 g agaru
- 500 ml mléka
Krém:
- 100 g sýr ricotta (jemný tvaroh)
- 30 g moučkového cukru
- 150 ml 33 % smetany
Na dekorace:
- kakao
Jak budeme postupovat:
1. Broskve z plechovky nakrájejte na kostičky.
2. Připravte si misku o rozměrech 16 x 16 cm a naskládejte do ní pěkně vedle sebe sušenky BEBE a na ně položte broskve nakrájené na kousky.
3. Náplň: Připravte si pánev s cukrem, agarem a zamíchejte. Přidejte mléko a míchejte, dokud nepřivedete k varu. Vařte na mírném ohni, dokud nezačne bublat ještě asi 3 minuty.
4. Poté náplň stáhněte z ohně a nalijte na ingredience v míse. Pak dejte do chladničky, dokud nebude tuhá.
5. Krém: Sýr ricotta dejte do jiné mísy, přidejte moučkový cukr, přilijte smetanu 33 % a rozmixujte dohladka.
6. Krém naplňte do zdobicího sáčku a pomoci zdobicího sáčka krémem vytvořte na dezertu vlnky.
7. Nakonec dezert posypejte kakaem a podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.
Přejeme vám dobrou chuť
VIDEO NÁVOD: