Už jste někdy jedli lilkové těstoviny? Ne? Pak je nejvyšší čas! Tento recept na lilkové těstoviny je jednoduchý a neuvěřitelně chutný. Zkuste to a budete opravdu příjemně překvapeni.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Lilkové těstoviny
Co budeme potřebovat:
- 1 ks červená cibule
- 2 stroužky česneku
- rostlinný olej – na smažení
- 2 lilky
- 10 ks cherry rajčat
- 250 ml rajčatového pyré
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- hrst petrželky
- 100 ml smetany (10-20 % tuku)
- 200 g těstovin
- 20 g parmazánu
Pro zdobení:
- parmazán
Jak budeme postupovat:
1. Červenou cibuli nakrájejte najemno. Česnek rozmačkejte a nakrájejte nadrobno.
2. Na rozpálenou pánev nalijte rostlinný olej, aby se vymastil, a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Smažte 2 minuty. Lilek nakrájejte na větší kostky a vložte je do pánve. Podlijte trochou vody a 5 minut povařte.
3. Cherry rajčátka rozkrojte na poloviny. Lilek na pánvi zalijte rajčatovým pyré. Osolte, opepřete a míchejte metličkou. Přikryjte a vařte 15 minut. Přidejte smetanu (10-20 % tuku), nakrájená cherry rajčata a promíchejte. Přikryjte pokličkou a vařte dalších 5 minut.
4. Těstoviny vložte do vroucí osolené vody. Vařte al dente.
5. Do omáčky přidejte trochu vody, ve které se vařily těstoviny a přidejte uvařené těstoviny. Promíchejte.
6. Posypte strouhaným sýrem a ozdobte petrželkou.
7. Na talíř servírujte s láskou a dobrým pocitem, jak chutně jste uvařili.
8. Dobrou chuť!