Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Tato vepřová kotleta na žampiónech Vás mile překvapí. Příprava tohoto skvělého pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.
Co budeme potřebovat:
- Vepřová kotleta – 5 ks
- olej – 15 ml
- cibule – 2 ks
- houby – 200 g
- sůl – 16 g
- černý pepř – 5 g
- jedlá soda – 20 g
- sójová omáčka – 30 ml
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si 3 střední cibule a nakrájejte je na jemno. Vložte je na předehřátou pánev s olejem a lehce osmažte.
2. Poté nakrájejte houby na půlměsíčky a vložte je k osmažené cibuli. Dobře promíchejte. Osolte, opepřete, přidejte trochu jedlé sody a zalijte sójovou omáčkou. Vše dohromady promíchejte metličkou.
3. Vepřové kotlety vložte na předehřátou pánev. Pečte je z jedné i z druhé strany. Po upečení je položte na osmaženou cibuli a houby. Přikryjte pokličkou a pečte na mírném ohni po dobu 40 minut.
4. Po upečení je přendejte na talíř a s chutí snězte.
5. Dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Přečtěte si také: Velmi chutné špagety s česnekem – jednoduchá a rychlá večeře