Připravte si lahodný krémový dezert

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit lahodný krémový dezert. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý, neváhejte a pusťte se do pečení!

Připravte si lahodný krémový dezert
Zdroj: Natašine Slastice

Co budeme potřebovat:

Krém:

  • 12 žloutků
  • 1 litr mléka (200 ml mléka + 800 ml mléka)
  • 200 g cukru
  • 4 vanilkové pudinky
  • 250 g margarínu nebo másla (pokojové teploty)
  • 100 g čokolády
  • 100 g pražených mletých lískových oříšků

Těsta:

  • 12 bílků (4+4+4)
  • 300 g cukru ( 100+100+100 g)
  • 6 lžic mouky (2+2+2)
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva (3x)
  • 100 g kokosové mouky – (kokosové těsto)
  • 100 g čokoládového prášku – (čokoládové těsto)
  • 100 g pražených mletých lískových oříšků – (lískooříškové těsto)

Dekorace:

  • 1 čokoládová šlehačka
  • 120 ml mléka
  • strouhaný kokos

Jak budeme postupovat:

1. Krém: Do mísy dejte žloutky cukr a šlehejte. Přidejte vanilkové pudinky, přilijte mléko a promíchejte.

Připravte si lahodný krémový dezert
Zdroj: Natašine Slastice

2. Do hrnce nalijte 800 ml mléka a přiveďte ho k varu. Když se mléko uvaří, odstavte ho, přidejte připravené ingredience a vše znovu přiveďte k varu.

Připravte si lahodný krémový dezert
Zdroj: Natašine Slastice

3. Hotový žloutkový krém přelijte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout.

Připravte si lahodný krémový dezert
Zdroj: Natašine Slastice

4. Kokosové těsto: V míse smíchejte mouku s 1/2 prášku do pečiva a promíchejte lžící.

Připravte si lahodný krémový dezert
Zdroj: Natašine Slastice

5. Bílky vložte do jiné mísy a trochu ušlehejte. Když se vytvoří pěna, přidejte cukr a pokračujte v šlehání, dokud nevznikne hustý bílý sníh.

Připravte si lahodný krémový dezert
Zdroj: Natašine Slastice

6. Pak přidejte mouku se strouhaným kokosem, promíchejte a rozetřete na mastný papír ve formě.

Připravte si lahodný krémový dezert
Zdroj: Natašine Slastice
Připravte si lahodný krémový dezert
Zdroj: Natašine Slastice

7. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C.

8. Čokoládové těsto: Do misky si dejte 1/2 prášku do pečiva do 2 lžic mouky a potom promíchejte.

9. Bílky dejte do jiné mísy a ušlehejte do pěny, postupně přidávejte cukr a promíchejte, až vznikne pěkný bílý sníh. Pak přidejte mouku, čokoládové lupínky a vše promíchejte metličkou.

Připravte si lahodný krémový dezert
Zdroj: Natašine Slastice

10. Směs rozetřete na mastný papír ve formě, ve které jste pekli předchozí těsto.

11. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C.

12. Oříškové těsto: Do 2 lžic mouky v míse nasypte 1/2 prášku do pečiva a promíchejte.

13. Bílky vložte do mísy a ušlehejte do pěny, postupně přidávejte cukr a pokračujte v šlehání. Poté přidejte mouku, opražené mleté lískové oříšky a metličkou promíchejte.

14. Směs rozetřete do formy, ve které jste upekli předchozí těsta.

15. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C.

16. Z vychladlého krému odstraňte fólii a promíchejte. Poté přidejte margarín nebo máslo pokojové teploty a ještě jednou dobře promíchejte.

Připravte si lahodný krémový dezert
Zdroj: Natašine Slastice

17. Krém rozdělte do misek na 3 stejné porce.

Připravte si lahodný krémový dezert
Zdroj: Natašine Slastice

18. Do 1 porce krému dejte pražené mleté lískové oříšky a promíchejte.

19. Do 2 porce krému dejte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte.

Připravte si lahodný krémový dezert
Zdroj: Natašine Slastice

20. Do 3 porce krému nic nepřidávejte.

21. Čokoládový krém rozetřete na kokosové těsto, pak na něj položte čokoládové těsto a lehce ho přitlačte rukama.

Připravte si lahodný krémový dezert
Zdroj: Natašine Slastice

22. Potřete žlutým krémem a navrch rozetřete lískooříškové těsto.

Připravte si lahodný krémový dezert
Zdroj: Natašine Slastice

23. Čokoládu a mléko dejte do mísy a vyšlehejte, dokud neztuhne.

24. Povrch koláče potřete čokoládovou polevou, ozdobte podle svého přání a posypte strouhaným Kokosem.

Připravte si lahodný krémový dezert
Zdroj: Natašine Slastice

25. Koláč uložte do chladničky, nejlépe přes noc.

26. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.

Připravte si lahodný krémový dezert
Zdroj: Natašine Slastice

VIDEO NÁVOD: