Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit lahodný krémový dezert. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý, neváhejte a pusťte se do pečení!
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 12 žloutků
- 1 litr mléka (200 ml mléka + 800 ml mléka)
- 200 g cukru
- 4 vanilkové pudinky
- 250 g margarínu nebo másla (pokojové teploty)
- 100 g čokolády
- 100 g pražených mletých lískových oříšků
Těsta:
- 12 bílků (4+4+4)
- 300 g cukru ( 100+100+100 g)
- 6 lžic mouky (2+2+2)
- 1/2 lžičky prášku do pečiva (3x)
- 100 g kokosové mouky – (kokosové těsto)
- 100 g čokoládového prášku – (čokoládové těsto)
- 100 g pražených mletých lískových oříšků – (lískooříškové těsto)
- 1 čokoládová šlehačka
- 120 ml mléka
- strouhaný kokos
Jak budeme postupovat:
1. Krém: Do mísy dejte žloutky cukr a šlehejte. Přidejte vanilkové pudinky, přilijte mléko a promíchejte.
2. Do hrnce nalijte 800 ml mléka a přiveďte ho k varu. Když se mléko uvaří, odstavte ho, přidejte připravené ingredience a vše znovu přiveďte k varu.
3. Hotový žloutkový krém přelijte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout.
4. Kokosové těsto: V míse smíchejte mouku s 1/2 prášku do pečiva a promíchejte lžící.
5. Bílky vložte do jiné mísy a trochu ušlehejte. Když se vytvoří pěna, přidejte cukr a pokračujte v šlehání, dokud nevznikne hustý bílý sníh.
6. Pak přidejte mouku se strouhaným kokosem, promíchejte a rozetřete na mastný papír ve formě.
7. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C.
8. Čokoládové těsto: Do misky si dejte 1/2 prášku do pečiva do 2 lžic mouky a potom promíchejte.
9. Bílky dejte do jiné mísy a ušlehejte do pěny, postupně přidávejte cukr a promíchejte, až vznikne pěkný bílý sníh. Pak přidejte mouku, čokoládové lupínky a vše promíchejte metličkou.
10. Směs rozetřete na mastný papír ve formě, ve které jste pekli předchozí těsto.
11. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C.
12. Oříškové těsto: Do 2 lžic mouky v míse nasypte 1/2 prášku do pečiva a promíchejte.
13. Bílky vložte do mísy a ušlehejte do pěny, postupně přidávejte cukr a pokračujte v šlehání. Poté přidejte mouku, opražené mleté lískové oříšky a metličkou promíchejte.
14. Směs rozetřete do formy, ve které jste upekli předchozí těsta.
15. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C.
16. Z vychladlého krému odstraňte fólii a promíchejte. Poté přidejte margarín nebo máslo pokojové teploty a ještě jednou dobře promíchejte.
17. Krém rozdělte do misek na 3 stejné porce.
18. Do 1 porce krému dejte pražené mleté lískové oříšky a promíchejte.
19. Do 2 porce krému dejte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte.
20. Do 3 porce krému nic nepřidávejte.
21. Čokoládový krém rozetřete na kokosové těsto, pak na něj položte čokoládové těsto a lehce ho přitlačte rukama.
22. Potřete žlutým krémem a navrch rozetřete lískooříškové těsto.
23. Čokoládu a mléko dejte do mísy a vyšlehejte, dokud neztuhne.
24. Povrch koláče potřete čokoládovou polevou, ozdobte podle svého přání a posypte strouhaným Kokosem.
25. Koláč uložte do chladničky, nejlépe přes noc.
26. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.