Dnes jsme si pro Vás připravili opravdu perfektní recept na výborné mini čokoládovo-vanilkové větrníky, které jsou u nás hitem každé oslavy a rychle se vypaří!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Mini čokoládovo-vanilkové větrníky (cca 60 kusů)
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 2 šálky vody
- 125 gramů změklého másla
- 2 šálky hladké mouky
- 6 vajíček
- lahvičku vanilkové esence
- špetku soli
Na krémové náplně:
- 4 vaječné žloutky
- litr mléka
- 150 gramů hladké mouky
- 150 gramů moučkového cukru ochuceného vanilkou
- špetku soli
- 125 gramů změklého másla
- 100 gramů hořké čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Do menšího hrnce s vodou vložte kousek másla a dejte na plotnu při mírném plameni rozpustit. Když se máslo roztaví, přisypte hladkou mouku, špetku soli a důkladně promíchejte. Když vypracujete vařečkou homogenní těsto, odstavte ho z plotny a nechte vychladnout. Když bude studené, zakomponujte do něj pomocí mixéru jedno vejce po druhém. Nakonec směs ještě pokapejte vanilkovou esencí, smíchejte a těsto dejte na půl hodiny chladit do chladničky.
2. Když uplyne doba třiceti minut, těsto na větrníky vyjměte z chladničky, vložte do cukrářského sáčku s větším otvorem a pomocí něj na plech s pečícím papírem nastříkejte několik středně velkých koleček. Měly by být alespoň dva centimetry od sebe. Těsto pak dejte do trouby péct na půl hodiny při 180 stupních Celsia.
3. Po půl hodině troubu vypněte a korpusy ponechte ještě pět minut uvnitř. Potom vyjměte a nechte vychladnout.
4. V misce si smíchejte vaječné žloutky spolu s trochou studeného mléka, přidejte cukr, špetku soli a přisypte mouku. Důkladně promíchejte, aby se suroviny propojily. Zbylé mléko vlijte do rendlíku, přiveďte k varu a za stálého míchání přilévejte vaječnou směs z hrníčku. Přehřívejte na plotně do zhoustnutí. Když budete mít pudinkovou hmotu hotovou, odstavte ji z plotny a rozdělte na dvě poloviny. Do té druhé vmíchejte rozpuštěnou hořkou čokoládu a 25 gramů másla a do vanilkové části vmíchejte asi 100 gramů másla.
5. Když budete mít hotové krémy, pusťte se do plnění mini větrníčků. Korpusy opatrně ostrým nožem rozřežte napůl a na spodní díl navrstvěte s pomocí cukrářského sáčku nejprve vanilkový a poté čokoládový krém. Větrník přiklopte vrchním dílem korpusu. Takto naplňte všechno těsto.
6. Větrníky dejte vychladit do chladničky a poté podávejte posypané moučkovým cukrem.
Přejeme dobrou chuť!