Extra lehký piškotový jablečný koláč (hrníčkový recept)

Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Ukážeme si, jak si připravit piškotový jablečný koláč! Jde o šťavnatý a extra lehký jablečný koláč podle jednoduchého receptu. Pojďme na to!

extra lehký piškotový jablečný koláč (hrníčkový recept)
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Piškotový jablečný koláč (hrníčkový recept)

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 3 ks vejce
  • 1 šálek cukr krystal
  • 1 šálek mléko
  • 1/2 šálku olej
  • 1 šálek hladká mouka
  • 1/2 balíčku prášek do pečiva

Jablečná náplň:

  • 1 kg jablka
  • 1 balíček skořicový cukr
  • 1 PL Zlatý klas
  • 1 dl voda

Jak budeme postupovat:

1. Jablka očistěte a nastrouhejte. Přidejte skořicový cukr a promíchejte. Pokud jsou jablka kyselá, přidejte krystalový cukr.

2. Jablka přendejte do hlubší pánve. Zlaté klasy rozmíchejte ve vodě, přidejte k jablkům a krátce povařte.

3. Celá vejce smíchejte s krystalovým cukrem. Přidejte mléko a olej. Dobře promíchejte.

4. Do směsi přidejte prosátou hladkou mouku a prášek do pečiva. Lehce promíchejte.

5. Malý plech vymažte máslem a vysypte moukou. Polovinu těsta nalijte na plech a pečte v předehřáté troubě při 180 stupních asi 8 minut.

6. Vyjměte plech a rovnoměrně na něj položte jablka. Na jablkovou vrstvu nalijte druhou polovinu těsta a pečte 12-15 minut.

7. Hotový dort posypeme moučkovým cukrem.

Přejeme dobrou chuť!

Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Doporučujeme Vám: Vynikající nepečený piškotový dort s mandlemi – lehký a jemný, rozplývá se v ústech!