Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Ukážeme si, jak si připravit piškotový jablečný koláč! Jde o šťavnatý a extra lehký jablečný koláč podle jednoduchého receptu. Pojďme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Piškotový jablečný koláč (hrníčkový recept)
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 ks vejce
- 1 šálek cukr krystal
- 1 šálek mléko
- 1/2 šálku olej
- 1 šálek hladká mouka
- 1/2 balíčku prášek do pečiva
Jablečná náplň:
- 1 kg jablka
- 1 balíček skořicový cukr
- 1 PL Zlatý klas
- 1 dl voda
Jak budeme postupovat:
1. Jablka očistěte a nastrouhejte. Přidejte skořicový cukr a promíchejte. Pokud jsou jablka kyselá, přidejte krystalový cukr.
2. Jablka přendejte do hlubší pánve. Zlaté klasy rozmíchejte ve vodě, přidejte k jablkům a krátce povařte.
3. Celá vejce smíchejte s krystalovým cukrem. Přidejte mléko a olej. Dobře promíchejte.
4. Do směsi přidejte prosátou hladkou mouku a prášek do pečiva. Lehce promíchejte.
5. Malý plech vymažte máslem a vysypte moukou. Polovinu těsta nalijte na plech a pečte v předehřáté troubě při 180 stupních asi 8 minut.
6. Vyjměte plech a rovnoměrně na něj položte jablka. Na jablkovou vrstvu nalijte druhou polovinu těsta a pečte 12-15 minut.
7. Hotový dort posypeme moučkovým cukrem.
Přejeme dobrou chuť!
Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Doporučujeme Vám: Vynikající nepečený piškotový dort s mandlemi – lehký a jemný, rozplývá se v ústech!