Jen málokdo rád tráví hodiny a hodiny přípravou oběda v kuchyni. Zkuste tentokrát přihodit tuňáka k rýži a nechat vařit. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd – zapékaná rýže s tuňákem. Vyzkoušejte!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Co budeme potřebovat:
- 210 g (1 šálek) jasmínové rýže
- 1 plechovka tuňáka
- 1 sladká cibule
- olivový olej – na smažení
- 1 lžíce másla
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
Ostatní:
- 2 vejce
- 120 ml (1/2 šálku) tučné smetany
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- petrželová nať (volitelně)
- 100 g sýra mozzarella
Jak budeme postupovat:
1. Jasmínovou rýži dejte vařit do hrnce s osolenou vodou. Přikryjte pokličkou a vařte 15 minut na mírném ohni – nejlepší je al dente.
2. Cibuli nakrájejte na jemno a dejte ji na pánev s olejem. Smažte 5 minut na mírném ohni. Přidejte plechovku tuňáka, osolte, opepřete a pokračujte ve vaření.
3. Zkontrolujte, zda je rýže uvařená, a pokud ano, nasypte polovinu na pánev s máslem, přidejte uvařenou cibuli s tuňákem a poté nasypte druhou polovinu.
4. Vejce rozbijte do mísy, přilijte hustou smetanu, osolte, opepřete, posypte muškátovým oříškem a promíchejte.
5. Směs nalijte na ingredience na pánvi a posypte strouhaným sýrem mozzarrela.
6. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 190 °C.
7. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je rýže s tuňákem upečená, a pokud ano, vyjměte pánev z trouby.
8. Nakonec posypejte nasekanou petrželkou a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento skvělý recept i Vašim přátelům!