ROZHOVOR: Kateřina tvoří miniaturní dřevěné domečky. Co to všechno obnáší?

Jelikož si velmi ceníme toho, že hodně z Vás se s námi dělí o výsledky své tvorby, chtěli bychom Vám tímto poděkovat. Rozhodli jsme se, že bychom chtěli Vaše kreativní úsilí ocenit i jiným způsobem, než jen zveřejněním na Facebooku, a proto jsme již někoho z Vás požádali o krátký rozhovor. Touto cestou chceme Vaši tvorbu podpořit a dostat do povědomí více lidí. A naši čtenáři tak získají kousek inspirace a užitečných rad od skutečných profesionálů ve svém oboru.

rozhovor – katka kubicovÁ
Zdroj: Kateřina Kubicová

Tentokrát jsme oslovili paní Kateřinu, která vyrábí kouzelné dřevěné domkyabychom se o její tvorbě mohli dozvědět něco více.

Na začátek Vás poprosím, abyste se nám představila.

Dobrý den, jmenuji se Kateřina Kubicová, je mi 33 let a bydlím v malé vesnici Píšť u Opavy.

Představíte nám Vaši tvorbu? Co všechno děláte?

Ráda tvořím různé dekorace, momentálně mě zaujala výroba dřevěných domečků.

rozhovor – katka kubicovÁ
Zdroj: Kateřina Kubicová

Kdy jste začala s tvořením a co Vás k tomu vedlo?

Tvořím už snad od dětství, vždy jsem ráda něco vyráběla. Mám ráda přírodu a přírodní materiály. Mám vystudovanou střední zahradnickou školu, kde mě velmi bavilo aranžování květin, takže Vánoce jsou pro mě velmi krásné období, kdy si ráda vyzdobím dům.

Tvoření domečků mě chytlo až tento rok, kdy jsem viděla domečky na internetu a zaujaly mě, tak jsem si řekla, že si je zkusím vyrobit sama. Začala jsem úplně jednoduše, jenom namalovala okénka a dveře, později přidala okenice, různé ozdoby, květiny do oken a nakonec zahrádka. V období Vánoc jsem si řekla, že vyrobím vánoční domečky.

rozhovor – katka kubicovÁ
Zdroj: Kateřina Kubicová

Tvoření domků je Vaše práce nebo koníček?

Je to pouze můj koníček, jelikož mám dvě malé děti, tak to mám pouze jako relax 🙂 Obdarovala jsem své známe a když mám nějaký výrobek a vložím ho do skupiny na Facebooku, tak mě potěší, že má někdo o něj zájem.

Kde berete inspiraci?

Ze začátku jsem se inspirovala na Pinterestu, později už jen svou představivost, co mi zrovna padne do oka.

Tvoříte také na přání pro zákazníky, například podle obrázku?

Na přání ani ne, většinou vystavím jen hotový výrobek, maximálně je možno si zvolit jinou barevnou kombinaci, nebo něco ubrat či přidat.

Jak dlouho Vám asi trvá vytvořit jeden domeček?

Domečky zaberou celkem dost času, netroufám si říct kolik, jelikož tvořím jak mám čas. Je třeba dřevo uřezat, vybrousit, namalovat, nazdobit. Ale moc mě to baví, takže je to mé potěšení a čas tedy neřeším.

rozhovor – katka kubicovÁ
Zdroj: Kateřina Kubicová

Máte do budoucna nějaké plány, rozšířit svoji tvorbu?

Ani ne, tvořím jak mám čas, náladu a hlavně děti dovolí 🙂 Jsem ráda, když si domečky někdo zakoupí a má z nich radost a napíše mi, že jsou pěkné, to mě opravdu potěší.

Kde lze Vaše výrobky zakoupit?

Mé výrobky najdete pouze na Facebooku, popřípadě mi můžete napsat soukromou zprávu.

Chtěli byste našim čtenářům říci ještě něco, co jsme nezmínili?

V tento čas, bych lidem popřála krásné a pohodové Vánoce a do Nového roku hlavně hodně zdraví.