Domů Recepty Kuřecí prsa s houbami a mozzarellou ve smetanové omáčce

Kuřecí prsa s houbami a mozzarellou ve smetanové omáčce

ZDROJwww.youtube.com

Kuřecí prsa s houbami a mozzarellou ve smetanové omáčce vynikající návrh na chutný oběd nebo večeři? Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Zvládne ji každý, i začátečník v kuchyni. Neváhejte a pusťte se do vaření. Výsledek zaručeně stojí za to! Nebíčko v ústech.

Kuřecí prsa s houbami a mozzarellou ve smetanové omáčce
Zdroj: KAZAN

Co budeme potřebovat:

  • 300 g žampiony
  • 20 g másla
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • 500 g kuřecí prsa
  • 30 g másla
  • 100 g mozzarella na pizzu

Omáčka:

  • 3 stroužky česnek
  • 200 g smetana
  • 100 g voda
  • 20 g parmezán

Jak budeme postupovat:

1. Sýr mozzarella nakrájejte na plátky a kuřecí prsa nakrájejte na srdíčka, která nožem trochu prořízněte, ne úplně.

Kuřecí prsa s houbami a mozzarellou ve smetanové omáčce
Zdroj: KAZAN
Kuřecí prsa s houbami a mozzarellou ve smetanové omáčce
Zdroj: KAZAN

2. Přikryjte je fólií a vyklepejte. Osolte, opepřete a na čistou stranu položte houbovou náplň a plátky mozzarelly. Přeložte je a spojte špejlí, aby se nerozpadly.

Kuřecí prsa s houbami a mozzarellou ve smetanové omáčce
Zdroj: KAZAN
Kuřecí prsa s houbami a mozzarellou ve smetanové omáčce
Zdroj: KAZAN
Kuřecí prsa s houbami a mozzarellou ve smetanové omáčce
Zdroj: KAZAN

3. Připravte si pánev s olejem, přidejte máslo a osmažte je z obou stran dozlatova.

Kuřecí prsa s houbami a mozzarellou ve smetanové omáčce
Zdroj: KAZAN

4. Pak je přendejte na talíř a špejle vyberte.

5. Do stejné pánve nalijte smetanu, přilijte vodu a nasypte parmazán. Osolte, opepřete a promíchejte.

6. Do omáčky položte opečená prsa, nadrobno nakrájený česnek a vařte na mírném ohni 15-20 minut.

Kuřecí prsa s houbami a mozzarellou ve smetanové omáčce
Zdroj: KAZAN

7. Nakonec posypejte petrželkou a podávejte je hlavně s láskou, chutí a radostí.

Kuřecí prsa s houbami a mozzarellou ve smetanové omáčce
Zdroj: KAZAN

8. Dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: