Čokoládový krém do vánočního cukroví

Vánoce se nám rychle blíží a s nimi i tradiční pečení cukroví. Základem většiny druhů vánočního pečiva jsou krémy, které si snadno můžeme vytvořit v pohodlí domova. Cukroví se jimi slepuje i plní a má díky nim vynikající chuť. Připravili jsme pro vás podrobný návod, jak si doma připravit čokoládový krém do vánočního cukroví.

Plněné vánoční cukroví patří mezi nejoblíbenější druhy. Obvykle chutná všem a na vánočním stole vypadá opravdu božsky. Kvůli krému uvnitř má tendenci se rychle kazit, a proto doporučujeme skladovat v chladu a připravovat jen pár dní před konzumací.

Čokoládový krém do vánočního cukroví
Zdroj: stockphoto.com

TIP: Krém nechte v lednici ztuhnout a k plnění nejrůznějších druhů cukroví použijte nůž se širokou čepelí nebo zdobící sáček.

Recept na čokoládový krém do vánočního cukroví:

Co budeme potřebovat:

  • 250 g másla
  • 140 g cukru moučka
  • 25 g hladké mouky
  • 60 g nastrouhané čokolády
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 vaječný žloutek
  • 125 ml mléka

Jak budeme postupovat:

1) Mléko si nejdříve vlijeme do kastrůlku, zamícháme do něj mouku a na mírném ohni přivedeme k varu.

2) Za stálého míchání povaříme 2 až 3 minuty do zhoustnutí. Odstavíme, občas promícháme a necháme vychladnout.

3) Dále si dáme do mísy změklé máslo, přisypeme moučkový a vanilkový cukr, přidáme žloutek a společně utřeme do pěny.

4) Po lžících postupně vmícháme vychladlou kaši.

5) Nakonec přihodíme nastrouhanou čokoládu a třeme, až dokud není krém úplně hladký. Můžeme použít elektrický šlehač.