Vánoce se nám rychle blíží a s nimi i tradiční pečení cukroví. Základem většiny druhů vánočního pečiva jsou krémy, které si snadno můžeme vytvořit v pohodlí domova. Cukroví se jimi slepuje i plní a má díky nim vynikající chuť. Připravili jsme pro vás podrobný návod, jak si doma připravit čokoládový krém do vánočního cukroví.
Plněné vánoční cukroví patří mezi nejoblíbenější druhy. Obvykle chutná všem a na vánočním stole vypadá opravdu božsky. Kvůli krému uvnitř má tendenci se rychle kazit, a proto doporučujeme skladovat v chladu a připravovat jen pár dní před konzumací.
TIP: Krém nechte v lednici ztuhnout a k plnění nejrůznějších druhů cukroví použijte nůž se širokou čepelí nebo zdobící sáček.
Recept na čokoládový krém do vánočního cukroví:
Co budeme potřebovat:
- 250 g másla
- 140 g cukru moučka
- 25 g hladké mouky
- 60 g nastrouhané čokolády
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 vaječný žloutek
- 125 ml mléka
Jak budeme postupovat:
1) Mléko si nejdříve vlijeme do kastrůlku, zamícháme do něj mouku a na mírném ohni přivedeme k varu.
2) Za stálého míchání povaříme 2 až 3 minuty do zhoustnutí. Odstavíme, občas promícháme a necháme vychladnout.
3) Dále si dáme do mísy změklé máslo, přisypeme moučkový a vanilkový cukr, přidáme žloutek a společně utřeme do pěny.
4) Po lžících postupně vmícháme vychladlou kaši.
5) Nakonec přihodíme nastrouhanou čokoládu a třeme, až dokud není krém úplně hladký. Můžeme použít elektrický šlehač.