Domů Recepty Špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu

Špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu

ZDROJwww.youtube.com

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

Špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu
Zdroj: Lecker schnell

Co budeme potřebovat:

  • 1,5 kg vepřového masa
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • směs italských bylinek – podle chuti
  • 4 lžíce rostlinného oleje

Ostatní:

  • 3 brambory
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • červená paprika – podle chuti
  • větvička rozmarýnu
  • 3 lžíce rostlinného oleje

Salát:

  • 1 mrkev
  • 2 vařené červené řepy
  • 1/2 čínského zelí
  • jarní cibulky – podle  chuti
  • 50 g konzervované kukuřice
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • 3 lžíce olivového oleje

Zdobení:

  • petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Vepřové maso nakrájejte na silnější plátky.

Špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu
Zdroj: Lecker schnell

2. Přikryjte je fólií a z obou stran je vyklepejte.

Špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu
Zdroj: Lecker schnell

3. Pak je vložte do mísy. Osolte je, opepřete, posypte směsí italských bylinek, přidejte olej a postup opakujte. Promíchejte a nechte 20-30 minut odstát.

Špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu
Zdroj: Lecker schnell

4. Brambory nakrájejte na kolečka a dejte je do mísy. Osolte, opepřete, posypte červenou paprikou, přidejte snítku rozmarýnu, pokapejte olejem a promíchejte.

Špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu
Zdroj: Lecker schnell

5. Napíchněte jeden plát vepřového masa na 2 špejle a přidejte brambory. Postup opakujte, dokud není povrch špejle pokrytý a vytvoříte vějíř.

Špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu
Zdroj: Lecker schnell

6. Zabalte je do pergamenového papíru a alobalu.

Špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu
Zdroj: Lecker schnell

7. Srolujte a vložte do zapékací misky.

Špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu
Zdroj: Lecker schnell

8. Pečte v předehřáté troubě 45 minut při 200 °C.

9. Do mísy si dejte nastrouhanou mrkev, nastrouhanou vařenou řepu, nakrájené čínské zelí, nakrájenou jarní cibulku a přidejte kukuřici. Dochuťte solí, pepřem a zalijte olejem. Zamíchejte a salát je hotový!

Špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu
Zdroj: Lecker schnell
Špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu
Zdroj: Lecker schnell

10. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je maso opečené, pokud ano, vyjměte ho z trouby.

11. Odstraňte fólii a pečte 25 minut při 200 °C.

Špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu
Zdroj: Lecker schnell
Špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu
Zdroj: Lecker schnell

12. Nakonec posypejte petrželkou.

Špíz z vepřového masa, brambor a zeleniny pečený v alobalu
Zdroj: Lecker schnell

13. Podávejte ho se salátem, který jste si připravili.

14. Dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: