Hledáte něco chutného k odpolední víkendové kávě? Rádi byste pohostili vaší návštěvu nějakou tou dobrotou? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme fantastické domácí věnečky s lahodným nadýchaným krémem. Jakmile tuto mňamku ochutnáte, tak na tu kupovanou si ani nevzpomenete! Díky foto receptu a video návodu je příprava těchto věnečku velice jednoduchá a zvládne jej připravit téměř každý kuchařský začátečník.
Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto fantastické domácí věnečky s lahodným nadýchaným krémem!
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte toto slepované cukroví!
Výborný recept na domácí věnečky:
Co budeme potřebovat:
těsto:
- 150 g
- 350 ml vody
- 150 g másla
- 3 ks vajec
- špetku sol
krém:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 170 g tvarohu
- 75 g moučkového cukru
Jak postupovat:
1) V kastrolku si smícháme máslo a vodu. Máslo si necháme hezky rozpustit.
2) Přidáme mouku a vypracujeme si hezké hladké těsto.
3) Poté necháme odpočinout.
4) Nyní si rozmícháme vejce, přidáme špetku soli.
5) Ještě teplé těsto si začneme pomoc šlehat, zároveň po lžičkách přidáváme vejce.
6) Měli bychom dostat takovouto jednotnou směs.
7) Nyní těsto začneme takto nanášet na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
8) Pečeme při 220 stupních zhruba 12 minut.
9) Mezitím si připravíme krém. Stačí jednoduše vyšlehat smetanu, tvaroh a cukr.
10) Jakmile se nám věnečky dopečou a vychladnou, tak je jednoduše podélně rozřízneme a naplníme naším krémem.