Pejsci z čedarového těsta – křehká a nadýchaná slaná pochoutka

Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Pejsci z čedarového těsta jsou skvělou alternativou k večerní televizi.

pejsci z čedarového těsta – křehká a nadýchaná slaná pochoutka
Zdroj: Jana Jančíková

Pejsci z čedarového těsta:

Co budeme potřebovat:

  • 100 g sýr čedar
  • 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • sůl a vajíčko na potření

Jak budeme postupovat:

1) Z nastrouhaného sýru, másla a mouky vypracujeme těsto a necháme chvilku odpočinout. Vyválíme plát na 0,4 cm tloušťku a krájíme tyčinky.

2) Potřeme vajíčkem a pečeme na 200 stupňů 12-15 minut. Já dělala z dvojité dávky a byly z toho 3 plechy.

Doporučujeme: Recept na domácí rohlíky, které jsou lepší než z pekárny

Přejeme Vám dobrou chuť.