Rigoletto – úžasná sušenka, která je zevnitř i zvenku čokoládová

Inspirací na cukroví není nikdy dost. My jsme si pro Vás v dnešním článku připravili recept na Rigoletto – úžasná sušenka, která je zevnitř i zvenku čokoládová. Jejich příprava je velice jednoduchá a zvládnete je připravit do 30 minut.

rigoletto – úžasná sušenka, která je zevnitř i zvenku čokoládová
Zdroj: Drahomíra Sommerová

Co budeme potřebovat:

  • 20 dkg másla
  • 18 dkg moučkového cukru
  • 2 celá vejce
  • 5 dkg neslazeného kakaového prášku
  • 12 dkg hladké mouky

Plnicí:

  • 1 dl smetany
  • 16 dkg hořké čokolády

Dekorace:

  • Asi 5 dkg hořké čokolády

Jak budeme postupovat:

1) Máslo vymíchám s cukrem do pěny, poté smíchám s vejci, která jsou také vyšlehaná do pěny. Nakonec promíchám se směsí kakaového prášku a mouky.
2) Do plechu vyloženého pečicím papírem vtlačím pomocí pěnového sáčku asi 60 mini dětských piškotových tvarů.
Tajemství dokonalého kakaového šneka! Pokud to uděláte takto, náplň nevyteče!
3) Při pečení se hodně roztečou, takže je k sobě moc netlačte. Peču za 10-12 minut na 180 stupňů s horkovzdušným mícháním, poté nechám vychladnout.
4) Mezitím si připravím krém. Smetanu zahřeji, čokoládu rozpustím ve vodní lázni a dobře promíchám metličkou. Když vychladne, dám mezi dva piškoty asi 1 lžičku krému.
5) Na ozdobení rozpustím čokoládu ve vodní lázni, naliji do pěnového sáčku a vršek cukroví vyložím nejmenší zdobící trubičkou. Nebeské sušenky s čokoládou uvnitř i vně.

Vyzkoušejte také: Vynikající Išelské cukroví