Inspirací na cukroví není nikdy dost. My jsme si pro Vás v dnešním článku připravili recept na Rigoletto – úžasná sušenka, která je zevnitř i zvenku čokoládová. Jejich příprava je velice jednoduchá a zvládnete je připravit do 30 minut.
Co budeme potřebovat:
20 dkg másla
18 dkg moučkového cukru
2 celá vejce
5 dkg neslazeného kakaového prášku
12 dkg hladké mouky
Plnicí:
1 dl smetany
16 dkg hořké čokolády
Dekorace:
Asi 5 dkg hořké čokolády
Jak budeme postupovat:
1) Máslo vymíchám s cukrem do pěny, poté smíchám s vejci, která jsou také vyšlehaná do pěny. Nakonec promíchám se směsí kakaového prášku a mouky.
2) Do plechu vyloženého pečicím papírem vtlačím pomocí pěnového sáčku asi 60 mini dětských piškotových tvarů.
Tajemství dokonalého kakaového šneka! Pokud to uděláte takto, náplň nevyteče!
3) Při pečení se hodně roztečou, takže je k sobě moc netlačte. Peču za 10-12 minut na 180 stupňů s horkovzdušným mícháním, poté nechám vychladnout.
4) Mezitím si připravím krém. Smetanu zahřeji, čokoládu rozpustím ve vodní lázni a dobře promíchám metličkou. Když vychladne, dám mezi dva piškoty asi 1 lžičku krému.
5) Na ozdobení rozpustím čokoládu ve vodní lázni, naliji do pěnového sáčku a vršek cukroví vyložím nejmenší zdobící trubičkou. Nebeské sušenky s čokoládou uvnitř i vně.