Tyto domácí sušenky jsou snadné na přípravu a vždy vynikající. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Co budeme potřebovat:
- 2 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce cukru
- 180-200 g hladké mouky
- rafinovaný slunečnicový olej – na smažení
Co budeme potřebovat:
1. Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Přidejte sůl a cukr. Vše vyšlehejte metličkou do hladké pěny.
2. Postupně přidejte prosátou mouku. Nejprve těsto promíchejte lžící, pak ho přeneste na pracovní plochu a rukama uhněťte do hladka.
3. Vložte je do plastového sáčku a nechte je 20 minut odpočívat při pokojové teplotě.
4. Těsto rozválejte na obdélníkový plát silný asi 2 mm.
5. Nakrájejte ji na čtverce o straně 10-15 mm.
6. Smažte čtverečky těsta ve velkém množství rozpáleného oleje, ideálně 180 °C na mírném ohni z obou stran do zlata. Nesmažte je na vysokém ohni, aby se stihly nafouknout!
7. Vyjměte je z oleje pomocí škrabky a přeneste je na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby jste odstranili přebytečný olej.
8. Podávejte tuto lahodnou svačinu! Pokud chcete, posypte je moučkovým cukrem.