Velmi křehký a lahodný nebeský piškot plněný krémem a nutellou je piškot se základem z křehkého těsta a krémovou náplní ze smetany, mascarpone a Nutelly. Piškoty jsou velmi snadné na přípravu, mají máslový, velmi křehký základ, který se rozplývá v ústech, a lahodnou náplň.
Co budeme potřebovat:
Na křehké těsto:
- 200 g hladké mouky
- 50 g bramborového škrobu
- 80 g moučkového cukru
- vanilkový extrakt nebo vanilin
- nastrouhaná kůra z poloviny citronu
- 140 g másla v kouscích
- 2 žloutky
Na náplň:
- 250 g sýra mascarpone
- 50 g moučkového cukru
- vanilka
- 200 ml šlehačky
- Nutella podle chuti
Jak budeme postupovat:
1) V míse smíchejte mouku s cukrem, bramborovým škrobem a citronovou kůrou, přidejte máslo a začněte hníst, dokud nezískáte pískovou směs. Jakmile získáte pískovou směs, přidejte dva žloutky, vanilku nebo vanilin a vše prohněťte, abyste získali homogenní křehké těsto.
2) Jakmile máte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte ho asi 30-40 minut odpočívat v lednici.
3) Křehké těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku asi půl centimetru a vykrajujte z něj pomocí vykrajovátka sušenky.
4) Sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10-12 minut.
5) Mezitím si připravte náplň, v míse smíchejte sýr mascarpone s cukrem a vanilkou, přidejte šlehačku a vše jemně promíchejte.
6) Po upečení a úplném vychladnutí přidejte krémovou náplň, mascarpone a nutellu, posypte sušenky moučkovým cukrem a sestavte.
7) Jakmile jsou všechny sušenky naplněné, položte je na servírovací talíř nebo dortový stojan nebo je uložte do lednice na 2-3 dny.
V tuto chvíli bude váš velmi křehký a lahodný nebeský piškot plněný krémem a nutellou připraven k vychutnání.