Velmi křehký a lahodný nebeský piškot plněný krémem a nutellou

Velmi křehký a lahodný nebeský piškot plněný krémem a nutellou je piškot se základem z křehkého těsta a krémovou náplní ze smetany, mascarpone a Nutelly. Piškoty jsou velmi snadné na přípravu, mají máslový, velmi křehký základ, který se rozplývá v ústech, a lahodnou náplň.

velmi křehký a lahodný nebeský piškot plněný krémem a nutellou
Zdroj: blog.cookaround.com

Co budeme potřebovat:

Na křehké těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g bramborového škrobu
  • 80 g moučkového cukru
  • vanilkový extrakt nebo vanilin
  • nastrouhaná kůra z poloviny citronu
  • 140 g másla v kouscích
  • 2 žloutky

Na náplň:

  • 250 g sýra mascarpone
  • 50 g moučkového cukru
  • vanilka
  • 200 ml šlehačky
  • Nutella podle chuti

Jak budeme postupovat:

1) V míse smíchejte mouku s cukrem, bramborovým škrobem a citronovou kůrou, přidejte máslo a začněte hníst, dokud nezískáte pískovou směs. Jakmile získáte pískovou směs, přidejte dva žloutky, vanilku nebo vanilin a vše prohněťte, abyste získali homogenní křehké těsto.

2) Jakmile máte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte ho asi 30-40 minut odpočívat v lednici.

3) Křehké těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku asi půl centimetru a vykrajujte z něj pomocí vykrajovátka sušenky.

4) Sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10-12 minut.

5) Mezitím si připravte náplň, v míse smíchejte sýr mascarpone s cukrem a vanilkou, přidejte šlehačku a vše jemně promíchejte.

6) Po upečení a úplném vychladnutí přidejte krémovou náplň, mascarpone a nutellu, posypte sušenky moučkovým cukrem a sestavte.

7) Jakmile jsou všechny sušenky naplněné, položte je na servírovací talíř nebo dortový stojan nebo je uložte do lednice na 2-3 dny.

V tuto chvíli bude váš velmi křehký a lahodný nebeský piškot plněný krémem a nutellou připraven k vychutnání.