Kuřecí křidélka vařená na pivu jsou dobrá k olíznutí! Jejich recept je velmi jednoduchý a rychlý. Výsledek vás potěší! Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Co budeme potřebovat:
- 500 g kuřecích křídel
- jedna špetka jedlé sody
- jedna polévková lžíce oleje
- jedna lžička sladké papriky
- chilli paprička – podle chuti (nepovinné)
- ½ lžičky soli
- 150 ml piva
Jak budeme postupovat:
1.Kuřecím křídlům odstraňte špičky, pak je rozdělte na poloviny a rozřízněte je ve středním kloubu.
2.Položte je na talíř a posypte špetkou jedlé sody. Rovnoměrně je rozetřete po jejich povrchu (rukama). Poté je důkladně omyjte pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovými utěrkami.
- Doporučujeme kuřecí křidélka omýt sodou, protože se tím řádně očistí a navíc při smažení získají křupavější kůrčičku.
3.Na velké pánvi rozehřejte lžíci oleje (nepotřebujete ho mnoho, protože křídla během smažení uvolní trochu tuku). Vložte na ni kuřecí křídla (v jedné vrstvě) a osmažte je dozlatova, několikrát je otočte ze strany na stranu, aby nevypustily všechnu šťávu do pánve, ale zůstaly uvnitř.
4.Jakmile kuřecí křídla zezlátnou, přidejte na pánev papriku, pepř, sůl a pivo.
5.Ponořte je do piva, dokud se pivo zcela neodpaří. Nezapomeňte je pravidelně otáčet ze strany na stranu, aby se rovnoměrně propekly.
6.Kuřecí křídla přendejte na talíř.
Přejeme vám dobrou chuť!