Nalijte pivo přímo do pánve – Vynikající kuřecí křídla

Kuřecí křidélka vařená na pivu jsou dobrá k olíznutí! Jejich recept je velmi jednoduchý a rychlý. Výsledek vás potěší! Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 500 g kuřecích křídel
  • jedna špetka jedlé sody
  • jedna polévková lžíce oleje
  • jedna lžička sladké papriky
  • chilli paprička – podle chuti (nepovinné)
  • ½ lžičky soli
  • 150 ml piva

Jak budeme postupovat:

1.Kuřecím křídlům odstraňte špičky, pak je rozdělte na poloviny a rozřízněte je ve středním kloubu.

2.Položte je na talíř a posypte špetkou jedlé sody. Rovnoměrně je rozetřete po jejich povrchu (rukama). Poté je důkladně omyjte pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovými utěrkami.

  • Doporučujeme kuřecí křidélka omýt sodou, protože se tím řádně očistí a navíc při smažení získají křupavější kůrčičku.

3.Na velké pánvi rozehřejte lžíci oleje (nepotřebujete ho mnoho, protože křídla během smažení uvolní trochu tuku). Vložte na ni kuřecí křídla (v jedné vrstvě) a osmažte je dozlatova, několikrát je otočte ze strany na stranu, aby nevypustily všechnu šťávu do pánve, ale zůstaly uvnitř.

4.Jakmile kuřecí křídla zezlátnou, přidejte na pánev papriku, pepř, sůl a pivo.

Zdroj: retete-usoare.eu

5.Ponořte je do piva, dokud se pivo zcela neodpaří. Nezapomeňte je pravidelně otáčet ze strany na stranu, aby se rovnoměrně propekly.

6.Kuřecí křídla přendejte na talíř.

Přejeme vám dobrou chuť!