Chladné podzimní počasí nám mění nejenom náladu, ale i také naše chutě. Dopřejte si šálek čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na jablečný koláč s drobenkou, je tím pravým. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Recept na jablečný koláč s drobenkou
Co budeme potřebovat:
- 18 cm forma
- 250 g hladké mouky (2 šálky)
- 1 vejce
- 80 g másla (1/3 šálku)
- 100 g cukru (2/5 šálku)
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- Kůra z 1 citronu
- 3 jablka
- 2 lžíce cukru
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 citronu
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si utřeme vejce s cukrem. Následně přidáme i nakrájené máslo a vše promícháme.
2) Mouku si smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do vaječné směsi. Přidáme strouhanou citrónovou kůru.
3) Na pánvi si orestujeme nakrájená jablka se skořicí a citrónovou šťávou.
4) Připravíme si formu vymazanou máslem. Na dno formy navrstvíme větší polovinu máslového těsta. Rukama vmáčkneme na dno formy.
5) Přidáme jablečnou náplň a na vrch nadrobíme zbytek těsta.
6) Vložíme do vyhřáté trouby a při 180 stupních pečeme 40 minut.
VIDEO NÁVOD NA JABLEČNÝ KOLÁČ S DROBENKOU:
Patříte mezi milovníky rychlých a nepečených dezertu? Vyzkoušejte také recept na „Jednoduchý nepečený jablečný krémeš – Skvělé spojení jablek, pudinkového krému a smetany„