Jednoduché vánoční kokosové kuličky – recept na nepečené cukroví

Receptů na vánoční cukroví není nikdy dostatek. Proto Vám v dnešním článku přinášíme skvělý recept na jednoduché vánoční kokosové kuličky, které by neměli chybět na svátečním stole. Tyto skvělé nepečené cukroví zvládne připravit každý, protože se postup řadí k těm snadnějším. Pokud jste milovník kokosu, tak se určitě pusťte do jejich přípravy.

jednoduché vánoční kokosové kuličky – recept na nepečené cukroví
Zdroj: shutterstock

Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat při jejich přípravě.


Co budeme potřebovat na kokosové kuličky:

  • 60 g másla při pokojové teplotě
  • 120 g moučkového cukru
  • 70 g strouhaného kokosu
  • 30 g kakaa nejlépe holandského typu
  • 1 bílek
  • rum

Na obalení:

  • kokos

POZOR: Vzhledem k tomu, že se v následujícím receptu používá bílek, měly by se kuličky sníst do několika mála dní, aby se nezkazily. Je tu také možnost nahradit bílek ovocným sirupem nebo přilitím většího množství rumu.


Jak budeme postupovat:

1) Změklé máslo si smícháme v míse s cukrem, kokosem, kakaem a bílkem. Podle potřeby přidáme také rum a směs vypracujeme v hladké těsto.

2) Z těsta vytvarujeme kuličky, které následně obalíme ve strouhaném kokosu. Kuličky umístíme volně na tác nebo do košíčků a dáme chladnout.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Máte svůj oblíbený recept na cukroví? Podělte se s námi o Váš recept. Zašlete nám ho na náš email [email protected]. Děkujeme

jednoduché vánoční kokosové kuličky – recept na nepečené cukroví
Zdroj: shutterstock

Patříte mezi milovníky nepečeného cukroví? Vyzkoušejte také recept na „Vynikající kuličky, které chutnají jako Ferrero – recept na nepečené cukroví„ – jsou obalené v kokosu a jsou naprosto lahodný.


Sdílejte tento recept na jednoduché vánoční kokosové kuličky, které chutnají jako Ferrero i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají.