Úspěšná varianta! Alternativa k dušenému masu a masovým kuličkám! Příprava trvá 20 minut (+ doba pečení) a výsledek je úžasný! Výslednou pochoutku můžete podávat k obědu a na sendviče nebo svačiny: Je to užitečnější než párky!
Co budeme potřebovat:
- 1 kuře (nebo jiné drůbeží maso: kachna, krůta, perlička, bažant – v těchto případech se liší pouze doba a teplota vaření)
- sůl, koření – podle chuti
- Pokud chcete, můžete dovnitř rolády přidat zeleninu, mleté maso, atd.
Jak budeme postupovat:
1. Kuře omyjte a osušte. Částečně odstraňte křídla a odřízněte je v místě středního kloubu a spodní části stehen.
2. Poté jej opatrně vykostěte, přičemž dbejte na zachování celistvosti kůže: opatrně odstraňte hrudní koš a zbývající kosti na úrovni ploutví a horní části stehen (to vám umožní zamaskovat vzniklé otvory na této úrovni).
3. Poté vykostěte spodní stehna a položte je na “pult na maso”, přičemž je položte doprostřed pultu na místo páteře (kůže je tam tenčí a může se snadněji roztrhnout).
4. Masovou “placičku” osolte, posypejte mletým černým pepřem a oblíbeným kořením (z obou stran). Pokud chcete, můžete povrch potřít zvolenou nádivkou (my jsme roládu srolovali tak, jak je, bez nádivky).
5. Fóliový rukáv rozstřihněte tak, aby se z něj stal velký rovný plát. Položte “desku” na její povrch a srolujte ji do kompaktní ruličky. Zabalte roládu do fólie a zajistěte ji volitelnou nití.
6. Maso pečte 50-60 minut (podle velikosti kuřete): 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Poté snižte teplotu na 180 °C a pokračujte ve vaření 35-40 minut.
7. Na závěr odstraňte nit a fólii z rolády. V troubě je nechte ještě 5-10 minut zhnědnout a oschnout.
8. Nechte je vychladnout a pak je nakrájejte na plátky.
9. Podávejte kuřecí roládu! Je aromatická, šťavnatá a lahodná!