Jednoduché, rychlé, velmi nadýchané, propečené a chutné! Ideální k snídani nebo jako slaná svačina! Udělejte si je dopředu a zapište si recept!
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 3 vejce
- 500 ml kefíru, přírodního jogurtu nebo zakysaného mléka
- 1 lžička soli
- 1,5 lžičky cukru
- 2 lžíce slunečnicového rostlinného oleje
- 400 g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
Pro náplň:
- 1 svazek stonků zelené cibule
- 5 vajec
Jak budeme postupovat:
1. Vejce přidejte do mísy, osolte, oslaďte a vyšlehejte metličkou dohladka.
2. Přidejte kefír, jogurt nebo zakysané mléko (měly by mít pokojovou teplotu) a znovu promíchejte.
3. Mouku prosejte a dobře ji promíchejte s tekutou směsí.
4. Přidejte olej a jemně promíchejte. Měli byste získat krémovou a rovnoměrnou směs.
5. Příprava náplně: Nakrájejte stonky cibule nadrobno a přidejte je do mísy s těstem.
6. Uvařte vejce a nakrájejte je na kostičky. Měly by být studené a tvrdé. Přidejte je do těsta.
7. Přidejte jedlou sodu a lžící všechny ingredience promíchejte. Těsto by mělo trochu nabrat na objemu. Nechte ji na stole 5 až 10 minut odpočívat. Poté již není třeba těsto dále míchat.
8. Rozehřejte pánev s olejem a přidejte lžíci těsta, ze kterého vytvarujte malé kulaté placičky.
9. Smažte placičky na středním plameni z obou stran dozlatova. Přendejte na talíř a s chutí podávejte.