Nadýchaný, jemný a chutný – prvotřídní dezert, ideální ke snídani nebo k večeru strávenému s blízkými u čaje.

Co budeme potřebovat:
- 400 g tvarohu (5 % tuku)
- 8 g vanilkového cukru
- 100 g praženého cukru
- 1 vejce
- 3 lžíce zakysané smetany (nebo přírodního jogurtu)
- 40 g kukuřičného škrobu

Na těsto:
- 5 vajec
- 80 g praženého cukru
- 80 g hladké mouky
- 20 g kakaového prášku
- půl lžičky prášku do pečiva
- 8 g vanilkového cukru
- 2 lžíce teplé vody

Jak budeme postupovat:
1. Plech o rozměrech 30 × 40 cm vyložte pečicím papírem.

2. Příprava náplně: Všechny ingredience na náplň dejte do hluboké mísy a rozmixujte je mixérem na hladkou a krémovou hmotu.

3. Přeneste tvarohovou směs na plech vyložený papírem a stěrkou ji rozetřete do rovnoměrné vrstvy.

4. Příprava těsta: Opatrně oddělte bílky od žloutků. Bílky vložte do velké mísy a šlehejte je mixérem při střední rychlosti do hladka. Zvyšte rychlost mixéru a za stálého míchání postupně přidávejte toastový a vanilkový cukr. Měli byste získat tuhou směs ve tvaru bochníku.

5. Poté přidejte jeden žloutek po druhém a pokračujte ve šlehání.

6. Mouku smíchejte s kakaovým práškem a práškem do pečiva v samostatné míse.

7. Polovinu suché směsi prosejte do mísy a jemně promíchejte stěrkou, dokud nevznikne hladká hmota. Poté přilijte lžíci teplé vody a pokračujte v míchání. Nyní prosejeme druhou část suché směsi, přilijeme zbývající vodu a znovu promícháme.

8. Vzniklé těsto přeneste na vrstvu náplně v pánvi a rovnoměrně rozetřete.

9. Roládu pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

10. Vyjměte desku z trouby, přeneste ji lícem dolů na pruh pečicího papíru a opatrně odstraňte papír z horní části.

11. Horké těsto pomocí pečicího papíru srolujte do rolády, zabalte ji do papíru a nechte zcela vychladnout.

12. Přendejte roládu do kuchyňského robotu a bohatě ji posypte moučkovým cukrem. Nyní ji můžete nakrájet na plátky a s velkým potěšením podávat.

13. Získáte přiměřeně sladký, vzdušný, jemný a velmi lahodný dezert – ideální k šálku čaje nebo kávy.
