Grilovaná zelenina s avokádovým dresinkem

Grilovanou zeleninu můžete připravit jako přílohu k několika jídlům. Buď vám chutná s dresinkem, nebo bez něj. Nabízíme vám skvělý recept na grilovanou zeleninu s avokádovým dresinkem. Něco jiného, ale o to lahodnějšího a jemnějšího.

Grilovaná zelenina s avokádovým dresinkem
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 4 ks papriky
  • 2 ks cukety
  • 1 ks většího fenyklu
  • 2 svazky ředkviček
  • 4 lžíce oleje Raciol s česnekem, bazalkou a sušenými rajčaty
  • 1 ks avokádo
  • 1 ks bílý jogurt
  • 100 g balkánský syr

Ostatní suroviny:

  • sůl, mletý černý pepř, několik lístků čerstvé máty a petrželky, šťáva z 1 citronu

Jak budeme postupovat:

1. Zeleninu nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete a potřete ochuceným řepkovým olejem. Grilujte z jedné a druhé strany.

2. Avokádo rozmixujte v mixéru s jogurtem, balkánským sýrem a citronovou šťávou. Bylinky a mletý černý pepř, dokud nevznikne hladký dresink.

3. Zeleninu grilujte a podávejte s avokádovým dresinkem.

4. Řepkový olej s česnekem, bazalkou a sušenými rajčaty – je výběr řepkového oleje nejvyšší kvality ochucený bylinkami. Je to skvělý tip pro grilování, protože dodává masu, rybám a zelenině výjimečnou chuť, aniž by bylo nutné přidávat další koření. Můžete ji použít k přípravě marinád, dipů nebo s ní jen potírat kousky masa či zeleniny před grilováním a během něj.