Grilovanou zeleninu můžete připravit jako přílohu k několika jídlům. Buď vám chutná s dresinkem, nebo bez něj. Nabízíme vám skvělý recept na grilovanou zeleninu s avokádovým dresinkem. Něco jiného, ale o to lahodnějšího a jemnějšího.
Co budeme potřebovat:
- 4 ks papriky
- 2 ks cukety
- 1 ks většího fenyklu
- 2 svazky ředkviček
- 4 lžíce oleje Raciol s česnekem, bazalkou a sušenými rajčaty
- 1 ks avokádo
- 1 ks bílý jogurt
- 100 g balkánský syr
Ostatní suroviny:
- sůl, mletý černý pepř, několik lístků čerstvé máty a petrželky, šťáva z 1 citronu
Jak budeme postupovat:
1. Zeleninu nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete a potřete ochuceným řepkovým olejem. Grilujte z jedné a druhé strany.
2. Avokádo rozmixujte v mixéru s jogurtem, balkánským sýrem a citronovou šťávou. Bylinky a mletý černý pepř, dokud nevznikne hladký dresink.
3. Zeleninu grilujte a podávejte s avokádovým dresinkem.
4. Řepkový olej s česnekem, bazalkou a sušenými rajčaty – je výběr řepkového oleje nejvyšší kvality ochucený bylinkami. Je to skvělý tip pro grilování, protože dodává masu, rybám a zelenině výjimečnou chuť, aniž by bylo nutné přidávat další koření. Můžete ji použít k přípravě marinád, dipů nebo s ní jen potírat kousky masa či zeleniny před grilováním a během něj.