Zapečené cibulky plněné mletým masem – recept, který stojí za vyzkoušení

O tomto receptu jste pravděpodobně ještě neslyšeli, ale věřte, že stojí za vyzkoušení. Zapečené cibulky plněné mletým masem musíte vyzkoušet. Jejich příprava je velice snadná a rychlá.

zapečené cibulky plněné mletým masem – recept, který stojí za vyzkoušení
Zdroj: gatitul.ro

Co budeme potřebovat:

  • 1,5 kg malé cibule
  • 1 kg mletého hovězího
  • Sůl, mletý černý pepř (podle chuti)
  • Olivový olej

Na omáčku: 

  • 1 lžička vody
  • Trochu sirupu z granátového jablka
  • Šťáva vymačkaná z půlky citronu

1) Cibuli oloupeme a nakrájíme na poloviny, ale ne úplně. Mleté hovězí dejte do mísy, přidejte sůl a mletý černý pepř a dobře promíchejte, aby se ingredience spojily.

2) Směs mletého masa dáme mezi cibuli nakrájenou na poloviny. Cibuli dejte na pánev a pokapejte trochou olivového oleje. Plech vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a cibuli opékáme asi 45 minut.

3) Doba pečení se může v jednotlivých troubách lišit, proto je dobré cibuli čas od času zkontrolovat, aby se nepřipálila.

4) Pro přípravu omáčky dejte do misky sirup z granátového jablka, přidejte vodu a vymačkanou šťávu z půlky citronu. Ingredience dobře promícháme a získanou omáčkou přelijeme uvařenou cibuli.

5) Plech vložíme zpět do trouby na dalších 15 minut a poté podáváme cibuli plněnou mletým masem.