O tomto receptu jste pravděpodobně ještě neslyšeli, ale věřte, že stojí za vyzkoušení. Zapečené cibulky plněné mletým masem musíte vyzkoušet. Jejich příprava je velice snadná a rychlá.
Co budeme potřebovat:
- 1,5 kg malé cibule
- 1 kg mletého hovězího
- Sůl, mletý černý pepř (podle chuti)
- Olivový olej
Na omáčku:
- 1 lžička vody
- Trochu sirupu z granátového jablka
- Šťáva vymačkaná z půlky citronu
1) Cibuli oloupeme a nakrájíme na poloviny, ale ne úplně. Mleté hovězí dejte do mísy, přidejte sůl a mletý černý pepř a dobře promíchejte, aby se ingredience spojily.
2) Směs mletého masa dáme mezi cibuli nakrájenou na poloviny. Cibuli dejte na pánev a pokapejte trochou olivového oleje. Plech vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a cibuli opékáme asi 45 minut.
3) Doba pečení se může v jednotlivých troubách lišit, proto je dobré cibuli čas od času zkontrolovat, aby se nepřipálila.
4) Pro přípravu omáčky dejte do misky sirup z granátového jablka, přidejte vodu a vymačkanou šťávu z půlky citronu. Ingredience dobře promícháme a získanou omáčkou přelijeme uvařenou cibuli.
5) Plech vložíme zpět do trouby na dalších 15 minut a poté podáváme cibuli plněnou mletým masem.