Domácí kaštanové pyré! Gurmánské a skvělé

Nezaměnitelná oříškovo-rumová vůně plná příjemných vzpomínek. Něco jednoduchého, chutného a gurmánského. Určitě ji je udělejte, bude vám chutnat.

Domácí kaštanové pyré! Gurmánské a skvělé
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 500 g oloupaných kaštanů
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 50 g másla
  • 2 lžíce rumu

Jak budeme postupovat:

1. Kaštany na špičce příčně rozřízněte a vařte asi 1 hodinu. Kaštany scedíme, zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a zvážíme půl kilogramu.

2. Kaštany rozmačkáme v kuchyňském robotu na kaši nebo je umeleme na masovém mlýnku. Přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, změklé máslo a rum. Znovu rozmixujte (rozemelte) na hladké a voňavé pyré.

3. Toto pyré chutná skvěle se šlehačkou nebo zmrzlinou. Nebo jej lze dále použít při přípravě lahodných dezertů.