Pečené kuře na česneku! Křupavá a velmi chutná

V jednoduchosti je krása – pečené kuře na česneku podávané výhradně s čerstvým chlebem, kyselými okurkami a zelím. Požitek pro celou rodinu. Kuře je velmi chutné a křupavé. Pokud máte doma dresink, můžete ho přidat. Velmi sytý a chutný pokrm.

Pečené kuře na česneku! Křupavá, sýta a velmi chutná
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 1 kuře
  • 2 velké brambory
  • 10 stroužků česneku
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • sůl, mletá paprika, mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Předehřejte troubu na 175 °C.

2. Kuře omyjte a osušte. Brambory nakrájejte na větší kousky.

3. Na oleji smíchejte 5 nasekaných stroužků česneku, sůl a koření. Kuře zevnitř i zvenku potřete směsí a vložte do zapékací misky s bramborami. Přidejte zbývající celé stroužky česneku a zalijte trochou vody. Přikryté alobalem pečte asi hodinu, pak alobal odstraňte a pečte dalších 20 minut dokřupava.

4. Podávejte s kysaným zelím, kyselými okurkami a čerstvým chlebem, který jste namočili do aromatického nálevu.