V jednoduchosti je krása – pečené kuře na česneku podávané výhradně s čerstvým chlebem, kyselými okurkami a zelím. Požitek pro celou rodinu. Kuře je velmi chutné a křupavé. Pokud máte doma dresink, můžete ho přidat. Velmi sytý a chutný pokrm.

Co budeme potřebovat:
- 1 kuře
- 2 velké brambory
- 10 stroužků česneku
- 5 lžic rostlinného oleje
- sůl, mletá paprika, mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 175 °C.
2. Kuře omyjte a osušte. Brambory nakrájejte na větší kousky.
3. Na oleji smíchejte 5 nasekaných stroužků česneku, sůl a koření. Kuře zevnitř i zvenku potřete směsí a vložte do zapékací misky s bramborami. Přidejte zbývající celé stroužky česneku a zalijte trochou vody. Přikryté alobalem pečte asi hodinu, pak alobal odstraňte a pečte dalších 20 minut dokřupava.
4. Podávejte s kysaným zelím, kyselými okurkami a čerstvým chlebem, který jste namočili do aromatického nálevu.