Lahodná polská klasika z kopru, kořenové zeleniny a strouhaných kyselých okurek. Něco jiného, ale lahodného a chutného. Mňam!
Co budeme potřebovat:
- 2 ks kuřecích stehen
- 1 ks velké mrkve
- 1 ks petržele
- 1/4 ks menšího celeru
- 1 stroužek česneku
- 1 ks cibule
- sůl, mletý černý pepř, nové koření, bobkový list – podle chuti
Ostatní:
- 1 šálek kyselých okurek
- 4 ks brambor
- 1 hrst čerstvého kopru
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí stehna vložte do hrnce spolu s mrkví, celerem, petrželí, cibulí, stroužkem česneku a vše zalijte studenou vodou. Přidejte koření, vše přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 90 minut.
2. Okurky vyjměte (nálev dejte stranou – budete ho potřebovat) a nastrouhejte je na velkém struhadle. Brambory očistěte a nakrájejte na kostky. Kopr nasekejte jemně.
3. Maso, zeleninu a koření vyjměte z vývaru děrovanou naběračkou a přidejte brambory, které uvařte téměř do měkka.
4. Přidejte k masu, zelenině a koření. Poté přidáme uvařenou mrkev, petržel a vykostěné kuřecí maso, které jsme nakrájeli na kostičky.
5. Když začne opět vřít, přidáme nastrouhané okurky, ochutnáme a polévku dochutíme solčankou nebo dosolíme. Nakonec přidáme nasekaný kopr a chvíli povaříme.