Nepečený banánovo-karamelový koláč (banoffee pie)

Banoffee koláč je jedním z těch dezertů, které nekompromisně zmizí během několika minut. Velmi chutný, lahodný a hlavně velmi jemný. Ideální dort k lahodné kávě.

Nepečený banánovo-karamelový koláč (banoffee pie)
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 200 g máslových sušenek
  • 80 g másla
  • 1 plechovka karamelizovaného kondenzovaného mléka
  • 4 ks zralých banánů
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • bílá a tmavá čokoláda na ozdobu

Jak budeme postupovat:

1. Sušenky rozdrtíme na prach hmoždířem, válečkem nebo v mixéru. V míse smíchejte sušenky s rozpuštěným máslem. Dno a boky dortové formy vyložte těstem a dejte do chladničky.

2. Na vymazanou dortovou formu rozetřete karamelizovanou salsu.

3. Banány nakrájejte na plátky a rovnoměrně je položte na karamel. Zatímco šlehačku šleháte, dejte ji zpět do lednice.

4. Na dort pak navrstvěte šlehačku a ozdobte ji plátky banánu a strouhanou čokoládou.