Špagety s pecorinem a černým pepřem

Představujeme jeden z nejjednodušších receptů na těstoviny – krémové a pikantní Cacio e Pepe. Špagety jako nikdy předtím, připravte si je a budete příjemně překvapeni, jak dobře chutnají. Něco jiného, ale o to chutnějšího.

Špagety s pecorinem a černým pepřem
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 500 g špaget
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvě mletého černého pepře
  • 3 lžíce másla
  • 200 g sýru pecorino nebo parmazánu
  • sůl

Jak budeme postupovat:

1. Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Přidejte špagety a vařte je na mírném ohni, dokud nebudou al dente.

2. Mezitím na pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a přidejte čerstvě mletý černý pepř. Když olej začne bublat, odstavte ho. Do pánve přidejte máslo a asi 3 až 4 lžíce vody, ve které se vařily špagety. Vraťte pánev na oheň.

3. Přidejte uvařené špagety, nastrouhané pecorino a lžíci oleje. Důkladně promíchejte a podle potřeby přidávejte po lžících vodu na špagety. Potřebujeme získat krémovou omáčku, která těstoviny pokryje a zároveň je dostatečně tekutá.

4. Omáčku osolíme a ihned podáváme.