Bramborové placky s brynzovou pomazánkou

Naprosto dokonalá kombinace křupavých brambor a čerstvé brynzy. Ještě jste je takhle nepřipravili? Jsou křupavé, lahodné a velmi chutné, neztrácejte čas a pusťte se do toho!

Bramborové placky s brynzovou pomazánkou
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

Bramborové těsto:

  • 1 kg brambor
  • 2 ks malé cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 ks vajec
  • 6 lžic hladké mouky
  • sůl, mletý černý pepř, majoránka
  • rostlinný olej na potření

Brynzova pomazanka:

  • 125 g brynza
  • 3 PL kyselá smetana
  • 1 PL plnotučné mléko
  • 1 špetka mletý černý pepř
  • jarní cibulka na posýpaní

Jak budeme postupovat:

1. Na pomazánku smíchejte brynzu, smetanu, mléko a špetku pepře. Nesolte. Necháme v chladu.

2. Brambory oloupeme a spolu s cibulí a česnekem nastrouháme na širokém struhadle (nebo v kuchyňském robotu).

3. K bramborám přidáme vejce a mouku, osolíme (se solí opatrně – brynza je slaná dost), opepříme a pro chuť přidáme majoránku. Vše dobře promíchejte.

4. Malé palačinky pokládejte lžící na rozpálený olej a smažte z obou stran dozlatova.

5. Před podáváním potřete palačinky brynzovou pomazánkou a posypte je nasekanou jarní cibulkou.