Naprosto dokonalá kombinace křupavých brambor a čerstvé brynzy. Ještě jste je takhle nepřipravili? Jsou křupavé, lahodné a velmi chutné, neztrácejte čas a pusťte se do toho!
Co budeme potřebovat:
Bramborové těsto:
- 1 kg brambor
- 2 ks malé cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 ks vajec
- 6 lžic hladké mouky
- sůl, mletý černý pepř, majoránka
- rostlinný olej na potření
Brynzova pomazanka:
- 125 g brynza
- 3 PL kyselá smetana
- 1 PL plnotučné mléko
- 1 špetka mletý černý pepř
- jarní cibulka na posýpaní
Jak budeme postupovat:
1. Na pomazánku smíchejte brynzu, smetanu, mléko a špetku pepře. Nesolte. Necháme v chladu.
2. Brambory oloupeme a spolu s cibulí a česnekem nastrouháme na širokém struhadle (nebo v kuchyňském robotu).
3. K bramborám přidáme vejce a mouku, osolíme (se solí opatrně – brynza je slaná dost), opepříme a pro chuť přidáme majoránku. Vše dobře promíchejte.
4. Malé palačinky pokládejte lžící na rozpálený olej a smažte z obou stran dozlatova.
5. Před podáváním potřete palačinky brynzovou pomazánkou a posypte je nasekanou jarní cibulkou.